Ex-VMware baas Paul Maritz gaat raad van bestuur Acronis leiden

Industrieveteraan Paul Maritz wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur bij databeschermings- en beveiligingsspecialist Acronis, waarvan hij sinds mei lid is. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het stimuleren van de service provider business van de Zwitserse provider.

De reorganisatie aan de top van Acronis gaat door. Paul Maritz neemt de functie van voorzitter van de raad van bestuur over bij de leverancier van gegevensbescherming en -beveiliging. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in het Zwitserse Schaffhausen, haalde de voormalige VMware-baas in mei van dit jaar binnen in de raad van bestuur. Pas in juli verving Patrick Pulvermüller, die tot dan toe verantwoordelijk was voor de wereldwijde partneractiviteiten van de Noord-Amerikaanse hostingprovider GoDaddy, Serguei Beloussov, de oprichter en lange tijd hoofd van Acronis, als CEO.

In tegenstelling tot de raad van commissarissen van Duitse bedrijven, fungeert een raad van bestuur in Zwitserse naamloze vennootschappen niet alleen als toezichthoudend orgaan, maar vervult hij ook essentiële bestuursfuncties. Het feit dat Maritz nu naar de top van de raad van bestuur verhuist, is “een nieuwe stap in het consolideren van de positie van Acronis als ’s werelds toonaangevende leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen”, benadrukt Pulvermüller.

Nummer drie bij Microsoft

Maritz is al enkele jaren betrokken als investeerder en in de raad van bestuur van verschillende start-ups. Na zijn tijd als CEO van VMware bouwde de manager in 2013 het softwarebedrijf Pivotal op, waarvan hij nu nog steeds voorzitter is. Het langste deel van zijn 40-jarige loopbaan in de IT-industrie bracht hij door bij Microsoft van 1986 tot 2000. Daar was hij het laatst verantwoordelijk voor de platformstrategie en werd hij beschouwd als nummer drie achter Bill Gates en Steve Ballmer.

Een van zijn taken als voorzitter van de raad van bestuur bij Acronis is om het bedrijf te vestigen als de toonaangevende leverancier van cyberbeveiligingsproducten en -diensten voor service providers. Het doel is om een geïntegreerd back-up- en beveiligingsplatform te bouwen dat partners kunnen gebruiken om de gegevens van hun klanten effectief te beschermen. “Acronis zal zijn intensieve onderzoek en ontwikkeling in deze richting voortzetten”, kondigt Maritz aan. Als hoofd van de raad van bestuur volgt hij René Bonvanie op, voormalig chief marketing officer (CMO) bij Palo Alto Networks.