Hardcore gamer muis van SteelSeries

SteelSeries introduceert op CES een gaming muis met interactief OLED display, haptische waarschuwingen en een vervangbare sensor.

SteelSeries, een fabrikant van gaming randapparatuur, presenteert vandaag op CES in Las Vegas de Rival 700 gaming muis. Hij is voorzien van een interactief OLED-scherm aan boord, tactiele waarschuwingen, een vervangbare 16.000 CPI-sensormodule en een vervangbare muiskap. Vanwege de precisie, aanpasbaarheid en interactiviteit bij het gamen, zou hij bij uitstek geschikt zijn voor veeleisende gamers. De SteelSeries Rival 700 zal in het voorjaar van 2016 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €109,99.

Gamers kunnen het OLED-display gebruiken om hun statistieken te bekijken, van profiel te wisselen, de gevoeligheid van hun muis te regelen en aangepaste logo’s en animaties in te stellen met de SteelSeries Engine. Haptische waarschuwingen zijn ook bedoeld om het spel meer ervaringsgericht te maken. De speler zal bijvoorbeeld haptisch door de muis worden geïnformeerd over spelgebeurtenissen of worden gewaarschuwd wanneer de gezondheid van de avatar afneemt. De volledige functie kan momenteel echter slechts in een paar spelletjes worden gebruikt. De muis heeft zeven configureerbare knoppen en is ontworpen voor rechtshandigen. Het wordt verondersteld geschikt te zijn voor alle gripstijlen. Het oppervlak van de muis is gebogen en getextureerd voor een goede controle.