Martina Koederitz draagt post IBM CEO over aan Matthias Hartmann

Matthias Hartmann neemt de leiding van IBM voor de DACH-regio over. Zijn focus ligt op het verder versnellen van de groei van het bedrijf in de Duitstalige markten. Hij volgt Martina Koederitz op, die de wereldwijde leiding van de sector Industrie en Automotive bij IBM op zich neemt.

Het vorige hoofd Duitsland, Martina Koederitz, heeft met onmiddellijke ingang de functie van Global Industry Managing Director van de sector Industrie en Automotive bij IBM op zich genomen. Zij zal worden opgevolgd door Matthias Hartmann. Zijn benoeming tot CEO van IBM Duitsland is echter nog afhankelijk van zijn verkiezing door de raad van commissarissen van het bedrijf, die is bijeengeroepen voor 15 januari 2018.

Hartmann begon zijn internationale carrière bij IBM, waar hij expert was op het gebied van IT, strategieontwikkeling en digitale transformatie en aan het hoofd stond van de adviesdivisie Global Business Services. Hij was ook CEO van GfK in Neurenberg. Hij is lid van de digitale adviesraad van de Postbank, senior adviseur op het gebied van digitale transformatie en managing partner van mkh assets GmbH, dat investeert in diverse start-ups.

Martina Koederitz was sinds 2011 voorzitter van de raad van bestuur van IBM in Duitsland en had sinds 2013 ook de algehele verantwoordelijkheid voor de DACH-regio. Zij neemt nu de wereldwijde leiding van dit gebied op zich als Global Industry Managing Director, Industrial and Automotive. Haar doel is om bedrijven in de automotive en industriële sectoren het digitale en cognitieve tijdperk in te leiden met innovatieve IT-oplossingen, aldus IBM.