Torsten Belverato verhuist van Api naar B.com

Distributeur Api heeft een pijnlijk vertrek te melden. Torsten Belverato, lid van de raad van bestuur, is op zoek naar een nieuwe uitdaging – bij B.com. Deze personele wisseling geeft een nieuwe impuls aan de geruchten die vorig jaar al gisten over de verdere plannen van Api en B.Com.

Torsten Belverato verlaat na zes jaar Api Computerhandels GmbH om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Nadat hij alle deadlines heeft gehaald, begint hij op 1 juni vanuit Keulen als Chief Operating Officer (COO) bij B.com AG, waar hij zijn ervaring uit de vergelijkbare functie bij Api zal inbrengen.

Torsten Belverato maakte sinds april 2003 deel uit van het managementteam van Api in Aken en was laatstelijk tweede algemeen directeur naast Achim Heyne, de oprichter van het bedrijf. Nu wordt de samenwerking beƫindigd omdat Torsten Belverato zich wil wijden aan een nieuwe taak.

Achim Heyne, algemeen directeur en eigenaar van Api betreurt dit besluit, maar toont tegelijkertijd begrip voor de wens tot verandering. “Ik wens de heer Belverato het allerbeste en veel succes bij zijn nieuwe taak. We kunnen terugkijken op zes spannende jaren waarin we samen veel hebben bereikt”, aldus Achim Heyne. “Ook in de toekomst zullen wij er alles aan doen om voor onze klanten in de distributie een betrouwbare en competente partner te zijn.”

Er zijn op dit moment geen plannen om de functie in te vullen, wat betekent dat Achim Heyne zelf weer meer betrokken zal zijn op het gebied van verkoop en inkoop.

Vers voer voor marktroddels

Bij B.com zal Belverato de twee huidige bestuursleden Horst P. Beck (CEO) en Thomas Hoffmann (CFO) vergezellen als derde bestuurslid (COO).

“Dit is een nieuwe stap voor B.com om zijn positie in het IT-distributielandschap te consolideren,” zei Horst P. Beck, voorzitter van de Raad van Bestuur van B.Com, in een commentaar op de nieuwe toevoeging.

Torsten Belverato verheugt zich “op de nieuwe taak bij een van de toonaangevende distributiebedrijven in de branche en zal er alles aan doen om met mijn ervaring het succesverhaal van B.com verder te schrijven.”

De opvallend nauwe relatie tussen de twee distributeurs was halverwege vorig jaar maandenlang een van de meest bediscussieerde geruchten in de branche. Er werd onder meer gespeculeerd dat B.Com een inkoopsamenwerking met Api wilde aangaan. Andere speculaties gingen zelfs uit van een op handen zijnde overname.

B.Com-baas Beck maakte in oktober duidelijk: “Het feit dat middelgrote distributiebedrijven als partners met elkaar omgaan en informatie uitwisselen, is in onze ogen wenselijk en normaal. Dit is al lang een traditie in de grootdistributie.”

B.Com zal en kan op eigen kracht blijven groeien onder de paraplu van de OSMAB-holding. “De voorwaarden daarvoor zijn geschapen, ook in die zin dat we extra personeel kunnen aannemen zonder dat het pand hier uit zijn voegen barst,” voegde Beck eraan toe.

Alleen de tijd zal leren of Belverato’s overstap naar de raad van bestuur van B.Com daadwerkelijk het toppunt heeft bereikt van deze “op partnerschap gebaseerde aanpak binnen de middelgrote distributie”, of dat er wellicht nog meer in het verschiet ligt.