Ingram Micro verhuist mobiliteitsactiviteiten naar Dornach

De distributeur Ingram Micro verhuist zijn mobiliteitsactiviteiten van Trier en Ratingen naar zijn hoofdkantoor in Dornach. Het bedrijf verwacht dat dit de processen zal verbeteren.

IT en TC groeien samen bij Ingram Micro: De omroep is van plan in de loop van dit jaar zijn mobiliteits- en IT-distributie samen te voegen in zijn hoofdvestiging in Dornach bij München. In het kader van de herstructurering zullen de twee mobiliteitslocaties in Trier en Ratingen in het tweede kwartaal worden gesloten. Alle getroffen werknemers krijgen een baan aangeboden in Dornach.

De mobiliteitstak van Ingram Micro is voortgekomen uit de voormalige telecommunicatiedistributeur Brightpoint, die in oktober 2012 werd overgenomen door de detacheerder. In Duitsland behield de onderneming, die in 35 landen aanwezig was, de twee filialen in Trier en Ratingen. In 2014 deed Ingram afstand van het voormalige Brightpoint-magazijn in Trier en integreerde het in zijn logistieke centrum in Straubing.

De geplande fusie van de bedrijfsonderdelen is bedoeld om “processen aanzienlijk te optimaliseren”, aldus de distributeur. Zo zouden gespecialiseerde handelspartners profiteren van een snellere toegang tot de volledige portefeuille en van een betere overdracht van know-how. Bovendien zal Ingram Micro in de toekomst beter in staat zijn om divisieoverschrijdende en holistische oplossingen te ontwikkelen.

Convergentie van IT en TC

De broadliner rechtvaardigt de noodzaak van de herstructurering met de convergentie van telecommunicatie en IT. “Nieuwe productcategorieën zoals wearables zijn bijvoorbeeld niet meer duidelijk in te delen in een van de klassieke productgroepen, net zoals tablets dat vroeger wel waren”, legt Ernesto Schmutter, Senior Vice President & Chief Executive Duitsland bij Ingram Micro, uit. “Deze ontwikkeling vraagt om een herbezinning en structurele vervlechting van voorheen gescheiden gebieden om ook in de toekomst marktgerichte oplossingen te kunnen blijven bieden.”