Fujitsu en Siemens gaan samenwerking aan op het gebied van biometrie

Siemens IT Solutions and Services en Fujitsu Limited combineren nu de “ID Center” biometriesoftware van Siemens en de “Palm Secure” hardware van Fujitsu. Het is de bedoeling om met behulp van wederverkopers een grotere marktpenetratie te bereiken van oplossingen voor biometrische herkenning van het aderverloop in de hand.

Biometrische oplossingen voor persoonsherkenning hebben soms te lijden onder een matige acceptatie door de gebruikers. Fujitsu Limited heeft een bijzonder hygiënische methode ontwikkeld met de biometrische herkenning “Palm Secure”. De scantechnologie herkent het verloop van de aderen aan de binnenzijde van de hand met behulp van een infraroodscanner.

Omdat de technologie volledig contactloos werkt, wordt zij momenteel steeds meer toegepast in Japan, waar zeer veel waarde wordt gehecht aan reinheid. Door de samenwerking met Siemens IT Solutions, die de biometriesoftware “ID Center” bij de hardware inbrengt, moet de Europese markt nu sterker worden ontwikkeld met de hulp van wederverkopers.

Voor persoonsherkenning scannen infraroodstralen de palm van de hand van de gebruiker op een afstand van enkele centimeters. In tegenstelling tot de herkenning van vingerafdrukken, wordt het leesproces van de handpalmaderpatronen niet geïrriteerd door onzuiverheden of verwondingen aan het huidoppervlak. De verkregen informatie wordt vervolgens vergeleken met het opgeslagen handpalmaderbeeld van de persoon.

Kansen voor wederverkopers

De gegevens die tijdens de herkenning worden gegenereerd, kunnen nu op grote schaal worden beheerd door de Siemens biometriesoftware “ID Center”. Resellers kunnen de oplossing daarom ook gebruiken voor grotere instellingen zoals ziekenhuizen of banken die er geldautomaten mee willen uitrusten.

Alternatief voor Hitachi

Een ander motief voor de samenwerking met Fujitsu zou Hitachi’s recente entree op de Europese markt kunnen zijn met zijn biometrie-oplossing “Finger Vein Authentication” voor Siemens IT Solutions and Services. Hitachi heeft zijn eigen SDK (Software Development Kit) op de markt gebracht voor de vingeraderherkenning, die ook contactloos is. Fujitsu en Siemens willen de oplossing wellicht gebruiken om een vroeg aandeel te verwerven in het veelbelovende marktsegment van de biometrische toegangscontrole.

Omdat het gebruik van de oplossing sterk varieert naar gelang van het project, dienen de prijzen rechtstreeks bij de fabrikant te worden opgevraagd.