Tablet voor zware omgevingen

Met de 12-inch Latitude 7220 Rugged Extreme presenteert Dell zijn lichtste en krachtigste Taff-tablet tot nu toe. Achtste-generatie Intel Core CPU’s kunnen erin werken, en het FHD-scherm is naar verluidt helder tot 1.000 nits.

Dell komt met een nieuwe robuuste tablet. De Latitude 7220 Rugged Extreme is naar verluidt ontworpen voor maximale robuustheid en is bijzonder krachtig met Intel Core-processoren. Volgens de fabrikant is het 12 inch-apparaat bij uitstek geschikt voor gebruik op bouwterreinen, in magazijnen, op vorkheftrucks, in energiecentrales, bij reddingsoperaties of door het leger.

De robuuste tablet is gecertificeerd volgens de Amerikaanse norm MIL-STD-810G/H en voldoet aan de industrienorm IP-65, wat betekent dat stof en water het apparaat net zo weinig schade zouden moeten toebrengen als vallen van een hoogte tot 1,2 meter. Hij is ook gecertificeerd voor explosieve omgevingen van klasse 1 Div 2 en zou zelfs bij omgevingstemperaturen van -29 tot +63 graden Celsius volledig operationeel moeten zijn.

De Latitude 7220 Rugged Extreme kan worden uitgerust met processors tot en met de nieuwe achtste-generatie Intel Core CPU’s (i3-8145U, i5-8365U of i7-8665U). De opties voor de harde schijf van het apparaat gaan tot PCIe SSD’s met een opslagcapaciteit van 2 TB. Dit moet de Extreme tablet in staat stellen de meest veeleisende toepassingen aan te kunnen.

Het 12-inch FHD-scherm heeft een helderheid van 1.000 nits en een antireflecterende coating. Dit moet een goede leesbaarheid garanderen, zelfs in zeer lichte omgevingen. Het multi-touch scherm kan worden bediend met handschoenen of met de nieuwe Rugged Active Pen, die voldoet aan de IP-55 industriestandaard.

De tablet kan de nieuwe Wi-Fi 6 (802.11ax) WLAN-standaard ondersteunen en kan worden uitgerust met een 4G-module. Met de ingebouwde infraroodcamera voor gezichtsherkenning met Windows Hello kunnen gebruikers eenvoudig en veilig inloggen op het apparaat. Hot-swappable dubbele batterijen zijn ook beschikbaar voor de tablet. Dit moet ononderbroken werken garanderen.

De stoere tablet is compatibel met de meeste Latitude Rugged Extreme docks voor voertuigen en desktops, evenals accessoires van eerdere generaties. Dit moet IT-beheerders in staat stellen het gemakkelijk te integreren in bestaande IT-omgevingen. De tablet komt ook in aanmerking voor Dell Pro Support Plus, dat 24 uur per dag toegang biedt tot de ervaren technici van Dell en reparaties ter plaatse.

De Dell Latitude 7220 Rugged Extreme Tablet is nu verkrijgbaar en de prijzen zijn te vinden in de Dell webshop.