Magic Software zoekt partners voor xpi

Wat hebben de trendboodschappen digitalisering, cloud computing en Internet of Things met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal verbonden met gegevensintegratie. Magic Software levert hiervoor middleware.

De in 1983 in Israël opgerichte onderneming Magic Software levert ontwikkelaarstools onder de merknaam “xpa” en een data-integratieplatform als middleware onder “xpi”. Voor de tweede pijler, die qua omzet snel groeit, is nu een partnerprogramma gelanceerd waarmee de onderneming het multiplicatoreffect van het kanaal beter wil benutten. Bovendien werd een nieuwe bedrijfsdivisie opgericht om de partneractiviteiten organisatorisch te ondersteunen.

Stephan Romeder, Vice President Global Business Development, Magic Software

Stephan Romeder, Vice President Global Business Development, Magic Software

Aan het hoofd van deze nieuw opgerichte “Business Development Division” staat Stephan Romeder, die als Vice President Global Business Development verantwoordelijk is voor het opbouwen van een wereldwijd partnernetwerk. Romeder is sinds 2004 hoofd Duitsland bij Magic Software en is sinds 2015 ook verantwoordelijk voor Europa.

Waardecreatie “Data Integratie”

De webgebaseerde

“De integratiemarkt groeit snel en de behoefte aan flexibele oplossingen voor de integratie van on-premise, cloud, mobiele en IoT-toepassingen is groot. Bedrijven zijn steeds meer datagestuurd, en een snelle time-to-integratie is een belangrijk kernelement geworden als het gaat om concurrentievoordeel,” aldus Romeder. Het nieuwe Magic Integration Partner Programma voor Magic xpi is gericht op ISV’s (Independent Software Vendors), Magic OEM-partners, systeemintegratoren, VAD’s, value added resellers en consultingbedrijven. Partners vallen in een van de drie niveaus: “Explorer”, “Gold” en “Platinum”. Terwijl commissies een centrale rol spelen in de tipster-status, zijn de twee edelmetaalniveaus zoals gebruikelijk gekoppeld aan verschillende jaarlijkse verkoopdoelstellingen en certificeringsvereisten.

Naast intensieve training en producttraining omvat het partnerprogramma gezamenlijke marketingevenementen en verkoopactiviteiten, training in professionele dienstverlening, technische ondersteuning en een partnerportaal met toegang tot trainingsmateriaal en hulptools voor de dagelijkse gang van zaken.

Verder lezen

Wat doet Magic Software?

Magic Software is een technologieleverancier van end-to-end-oplossingen voor data-integratie en applicatieontwikkeling (ontwikkelaarssoftware). Aan de productzijde heeft het in Israël gevestigde bedrijf twee steunpilaren: Magic xpa is een applicatie-ontwikkelingstool; Magix xpi is een data-integratieplatform.

De data-integratietool vereist geen programmering van codes en vertrouwt op de visuele weergave van processen. Het fungeert als middleware en integreert gegevens tussen verschillende e-commerce-, CRM-, ERP-, financiële en productiesystemen. Daarbij kunnen processen in hoge mate worden geautomatiseerd.

Er zijn ongeveer 50 gecertificeerde connectoren beschikbaar voor integratie, waaronder Salesforce, SAP, Oracle, MS Dynamics, JDE, Google en SugarCRM. Partners kunnen de bestaande connectoren gebruiken en ook hun eigen connectoren bouwen met behulp van een meegeleverde “Conncetor Builder”.

[ www.magicsoftware.com ]

Partners gezocht

Magic xpi's Data Mapper wordt gebruikt om gegevens van het bron- naar het doelsysteem te mappen. Na een specificatie van gegevensbron en gegevensbestemming wordt het proces van gegevenstransformatie geautomatiseerd.

Op dit moment zijn er wereldwijd al zo’n 3.000 partners in de Magic-omgeving. De meerderheid is echter actief in de xpa-handel. Dit is ook het geval in Duitsland, waar ongeveer 200 partners ongeveer 90% van de xpa-activiteiten verrichten. Het nieuwe partnerprogramma is bedoeld om het thema gegevensintegratie (Romeder noemt xpi een “datahub”) in de partnerbusiness te verankeren.

Volgens de Magic-softwaremanager bestaat de grootste concurrentie uit bedrijven die de interfaces van hun ingezette systemen zelf programmeren en onderhouden. Partners kunnen in deze marktomgeving punten scoren met het efficiëntieargument en nieuwe klanten winnen.