Als u uw smartphone niet kunt opladen, kan dat verschillende oorzaken hebben. Dit is wat u moet doen als uw telefoon niet wil opladen
We proberen en proberen, maar niets. De smartphone wil niet opladen. Wat kan de oorzaak zijn? Er zijn verschillende oorzaken. De USB-kabel is kapot, de oplader werkt niet meer of de USB-poort op de smartphone is geblokkeerd. Hoe kom ik erachter waarom mijn smartphone niet oplaadt? De enige mogelijke oplossing is om het stap voor stap te doen.
Als alle externe componenten perfect werken, kan het aan de batterij van de smartphone liggen. Lithium-ion batterijen hebben gewoonlijk een gemiddelde levensduur van drie tot vijf jaar. Maar met de nieuwe snellaadtechnologieën is de levensduur van de batterij aanzienlijk korter geworden. Als we onze smartphone twee keer per dag opladen, zullen we na een jaar de batterij moeten vervangen of een nieuwe telefoon moeten kopen. Maar zoals u weet, is het vervangen van de batterij in smartphones erg ingewikkeld. Hier volgen enkele tips over wat u moet doen als uw smartphone niet oplaadt.
Controleer de USB-kabel van de oplader
In de meeste gevallen laadt uw smartphone niet op vanwege de USB-kabel van de oplader. Dit is het meest fragiele en gemakkelijkst te breken onderdeel. Eén plotselinge beweging is voldoende om de kabel te beschadigen en onbruikbaar te maken.
Om erachter te komen of de kabel het probleem is, neemt u gewoon een andere USB-kabel en sluit u deze aan op de oplader. Als de smartphone begint op te laden, dan was de oude USB-kabel beschadigd.
Controleer de oplader
Als de USB-kabel intact is, kan het probleem de defecte oplader zijn. Zoals alle elektrische onderdelen heeft ook de lader de neiging na langdurig gebruik te verslechteren. Hij kan doorbranden als gevolg van hoge temperaturen of onbruikbaar worden nadat hij is gevallen.
Om te controleren of uw smartphone niet meer wordt opgeladen door de oplader, sluit u de USB-kabel aan op een andere adapter en vervolgens op uw smartphone. Als de melding ‘Opladen’ op magische wijze verschijnt, dan is het probleem opgelost.
Smartphone USB-poort
Klein en zeer kwetsbaar. We hebben het over de USB-poort op elke smartphone, die we elke dag gebruiken om het toestel op te laden. Het kan gebeuren dat broodkruimels, een stukje papier of wat stof in de USB-poort vast komen te zitten en problemen veroorzaken.
Om de USB-poort schoon te maken, gebruikt u gewoon een tandenstoker en verwijdert u de vreemde voorwerpen, waarbij u heel voorzichtig te werk gaat. Dit zijn delicate onderdelen en er is heel weinig voor nodig om ze te beschadigen. Zodra de reiniging is voltooid, sluit u uw smartphone aan op de oplader en controleert u of het bliksemschichtpictogram verschijnt, dat het begin van het opladen symboliseert.
Batterij moet worden vervangen
Als de USB-kabel goed werkt, de oplader niet beschadigd is en de USB-poort schoon is, dan ligt het probleem bij de batterij. Het kan gebeuren dat de batterij na een paar jaar gebruik niet meer werkt. Dit zijn onderdelen met een beperkte levensduur, en als je ze op de proef stelt, kunnen ze het plotseling begeven.
Het vervangen van een batterij is niet zo eenvoudig. Vooral in de nieuwste generatie smartphones. Toestellen van de laatste paar jaar hebben een ingebouwde batterij en om de batterij te vervangen moet je de smartphone uit elkaar halen en loop je het risico de garantie te verliezen. In sommige gevallen is het beter direct een nieuwe smartphone te kopen zonder de oude batterij te vervangen.
Overweeg de aanschaf van een nieuwe smartphone
Als u er genoeg van hebt dat de batterij van uw smartphone niet zo lang meegaat als u zou willen, dan kunt u overwegen een nieuw toestel te kopen, misschien op afbetaling bij een van de aanbieders van mobiele telefonie. Bezoek de aanbiedingen hieronder: