Hoe mobiele telefoon verbindingsproblemen oplossen

Werkt het internet niet op uw smartphone? De oorzaak kan een gebrek aan signaal of technische problemen met uw mobiele telefoon zijn. Dit is wat u moet doen

Het hebben van een internetverbinding op uw smartphone is nu van het grootste belang geworden. Het stelt u in staat in contact te blijven met de “rest van de wereld” en met uw vrienden en collega’s. Bovendien is de dataverbinding op uw smartphone dankzij de LTE-module en de 4G-verbinding vergelijkbaar met die thuis (in sommige gevallen zelfs sneller).

Maar net als het Wi-Fi-signaal kan ook de dataverbinding op uw mobiele telefoon plotseling stoppen met werken. Waarom? Wiens schuld is het? Daar zijn een aantal redenen voor: gebrek aan signaal (de smartphone heeft eenvoudigweg geen signaal meer), een technisch probleem met de mobiele telefoon, of inactieve functies op het toestel. Er zijn veel verschillende problemen, maar ze kunnen allemaal worden opgelost. Alles wat je nodig hebt is een beetje geduld en een goed begrip van hoe je te werk moet gaan. Hier leest u hoe u problemen met smartphone dataverbindingen oplost.

U krijgt geen 4G-signaal

Een groot deel van Italië wordt gedekt door het 4G-signaal, dat een van de nieuwste standaarden voor mobiele communicatie is. In vergelijking met 3G zorgt het voor hogere snelheden (tot 1 gigabit/seconde download) en de mogelijkheid voor gebruikers om toegang te krijgen tot betere inhoud. Zelfs onderweg. De overgang van 3G naar 4G is echter nog niet in heel Italië voltooid en in sommige gebieden kunnen we te maken krijgen met een tragere verbinding. Als je geen 4G krijgt, kan dat komen doordat de zendmasten voor mobiele telefonie verouderd zijn en de nieuwe standaard niet ondersteunen.

Maar het zijn niet altijd de telefoonoperators die de schuld krijgen. In sommige gevallen is de smartphone het probleem. Niet alle mobiele telefoons ondersteunen 4G, vooral oudere telefoons niet. De reden hiervoor is heel eenvoudig: ze hebben geen LTE-module waarmee smartphones verbinding kunnen maken met het 4G-netwerk. In andere gevallen is de LTE-module wel aanwezig, maar niet ingeschakeld. Om het te laten werken, hoeft u alleen maar een software-update te downloaden.

Hint: Soms kan het gebeuren dat u zich in een gebied met 4G-dekking bevindt met een smartphone die de snelle verbinding ondersteunt, maar dat op het scherm 3G wordt weergegeven. Om 4G te laten werken, moet u de dataverbinding uit- en weer inschakelen. 99% van de tijd werkt deze eenvoudige truc perfect.

Tethering

Tethering is de mogelijkheid van een smartphone om een Wi-Fi-hotspot te worden. Eenvoudig gezegd kunnen andere apparaten (computers, tablets) de dataverbinding van de telefoon gebruiken om verbinding te maken met het internet. Alle smartphones hebben deze functie ingebouwd, maar het is niet altijd mogelijk om ze te gebruiken. Als u problemen heeft met uw 4G-verbinding, kan dat aan tethering liggen. Sommige telefoonmaatschappijen brengen zelfs extra kosten in rekening om de functie te kunnen gebruiken. Voordat u de smartphone de schuld geeft, controleert u eerst wat uw telefoonabonnement biedt.

Giga op

Een andere reden waarom het 4G-netwerk niet werkt, is omdat de giga in uw actie op is. Geen probleem met de zendmasten, geen technisch probleem, we hebben gewoon alle data van het maandabonnement opgebruikt. Om dit soort problemen te voorkomen, raden wij u aan apps op uw smartphone te installeren die uw dataverbruik in de gaten houden. Ze zijn gratis te vinden in de Google Play Store en de App Store

.