Nieuwe IP-telefoons van Panasonic

Panasonic introduceert een nieuwe serie IP-toestellen. De bureautelefoons zijn naar verluidt gemakkelijk te gebruiken en bieden aanpassingsmogelijkheden afhankelijk van de bedrijfsbehoeften. Dankzij de LC-displays blijven de gebruikers van de nieuwe KX-NT680 en KX-NT630 IP-terminals goed op de hoogte van alle activiteiten en hebben ze een goed overzicht van hun bedrijfscommunicatie.

De KX-NT680 telefoon heeft een kleuren-LCD. De terminalinterface slaat tot 48 vrij configureerbare toetstoewijzingen op. Een beeldbestand, geïmporteerd via het communicatiesysteem, kan ook worden weergegeven op het LCD-scherm. Dit maakt bedrijfsbranding of de permanente weergave van informatie mogelijk. Bovendien kan de achtergrondkleur van het display handmatig worden gekozen. Er is keuze uit wit of zwart.

De KX-NT630 maakt tot 24 toetstoewijzingen mogelijk, die eveneens over vier niveaus zijn verdeeld.

De terminals zijn verkrijgbaar in zwart of wit, beschikken over High Definition Audio en worden aangesloten via een centraal beheersysteem dat in de IP-infrastructuur is geïntegreerd. Alle instellingen kunnen via het netwerk worden overgedragen en op afstand worden aangepast, waardoor ongecompliceerde firmware-updates, peer-to-peer verbindingen en VLAN- en IP-poortflexibiliteit mogelijk zijn. Bovendien biedt de KX-NT680 EHS (Electronic Hook Switch) Bluetooth voor aansluiting op een headset.

Dankzij het geïntegreerde Secure Real-Time Transport Protocol (SRTP) is ook de beveiliging verbeterd. Met behulp van SRTP versleutelt Panasonic de communicatie.

Op dit moment biedt Panasonic via haar distributiepartners een Niet-Voor-Verkoop pakket aan voor de nieuwe KX-NT600 serie terminals, alsmede een IP-SIP trunk bundel met de KX-NS700 IP communicatie server.