Hoe contact op te nemen met de klantendienst van Amazon

Problemen met een aankoop op de beroemde e-commercesite? Maak je geen zorgen, contact opnemen met Amazon is heel eenvoudig en snel, laten we eens kijken naar alle mogelijke manieren om het te doen

Een aankoop op Amazon veroorzaakt problemen, of je hebt geen nieuws ontvangen over je bestellingen of – misschien – je hebt de verkeerde verzendgegevens ingevoerd? Om een oplossing te vinden, moet u contact opnemen met de klantendienst van Amazon, de bekende marktplaats. En er zijn verschillende manieren om dit te doen: hoewel Amazon op het web opereert, is in contact komen met een van zijn operators in feite heel gemakkelijk.

Hoewel e-commerce nog steeds te lijden heeft onder een gebrek aan vertrouwen van de klant, wat waarschijnlijk voortkomt uit het ontbreken van een face-to-face relatie tijdens de aankoop en in de belangrijkste fase die de after-sales fase is, loop je met Amazon – in werkelijkheid – geen risico: zijn klantenservice is zeer betrouwbaar, en behandelt in de meeste gevallen snel verzoeken en klachten van klanten.

Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met de klantenservice van Amazon en opheldering te krijgen van de beroemde e-commercesite. Laten we eens kijken welke kanalen u het beste kunt gebruiken, afhankelijk van uw behoeften.

Amazon-klantenondersteuning: het gratis nummer

Amazon heeft een gratis nummer dat klanten kunnen gebruiken om hulp te vragen: 800 145 851. Er is ook een gratis nummer 800 628 805, dat algemene klantenkwesties behandelt en klanten helpt problemen op te lossen. Beide diensten zijn 24 uur per dag, elke dag van de week beschikbaar.

Bellen naar het gratis nummer is zeker de beste oplossing als u niet erg vertrouwd bent met computers en online bestellen, of als u momenteel niet beschikt over een internetverbinding of een apparaat waarmee u verbinding kunt maken om direct op het net om hulp te vragen.

Hoe werkt het telefoontje? Heel eenvoudig: wanneer u opneemt, spreekt u met een opgenomen stem die u – afhankelijk van uw verzoek – met de ene operator in plaats van met de andere zal laten spreken. De wachttijden variëren van tijd tot tijd, afhankelijk van de dag (werk- of vakantiedag) waarop u zich bevindt, en van het aantal operators dat op dat moment beschikbaar is.

Wanneer u met de operator spreekt, hoeft u niet al uw gegevens bij de hand te hebben, maar het is beter, om de tijd te versnellen, om het e-mailadres in gedachten te houden waarmee u de aankoop hebt voltooid, en het adres waar het product naartoe moet worden verzonden.

Contacteer de klantenondersteuning van Amazon via het web

Als u een klein probleem of vraag hebt, of geen telefoon hebt, kunt u contact opnemen met de Twitter-pagina van Amazon, @AmazonHelp, die een eerste ondersteuningsdienst in het Italiaans aanbiedt.

Als de twijfel onmiddellijk na de aankoop optreedt of terwijl u bij Amazon bent ingelogd, kunt u onderaan de e-commercepagina op Help klikken. Dit zal u doorverwijzen naar de contactpagina en – als u kiest voor telefonische of online hulp – zullen de medewerkers alle details van uw bestelling direct kunnen zien, zodat ze u in real time kunnen helpen.

Maar let op dat u contact opneemt met de helpdesk door te klikken op de laatste bestelling of de bestelling waarover u twijfels heeft, om geen misverstanden te creëren. Naast elk product staat in een uitklapmenu informatie zoals “artikelen retourneren of ruilen”, “opmerkingen over pakketten” enzovoort. U selecteert uw verzoek en de Amazon-klantenservice weet hoe ze u kan helpen voordat u belt.

U kunt ook contact met Amazon opnemen voor andere zaken die geen verband houden met een bestelling, bijvoorbeeld als u informatie wilt over de Kindle. Of u kunt een kort bericht sturen waarin u om speciale, persoonlijke informatie vraagt. Vervolgens ziet u het vakje “Hoe wilt u dat er contact met u wordt opgenomen?”, waarin u kunt kiezen uit een aantal opties, van bellen tot e-mail.

Gebruik de app om contact op te nemen met de klantenondersteuning van Amazon

Amazon-klantenondersteuning kan ook worden benaderd via de app, die beschikbaar is op alle smartphones en tablets. In sommige gevallen – zoals bij een groot verzoek om terugbetaling of meer specifieke vragen – kunt u de medewerker ook vragen om met een supportmanager te spreken, die verantwoordelijk is voor de afhandeling van terugbetalingen en aanverwante kwesties.

Veel van de antwoorden op uw vragen kunt u vinden op de supportpagina van Amazon. Hier vindt u in de rubriek “Aanbevolen onderwerpen” een hele reeks toelichtingen bij de meest voorkomende problemen: een bestelling annuleren, vaststellen dat een pakket geleverd maar niet ontvangen is, een artikel terugzenden, de betalingswijze wijzigen, enzovoort.