Google lanceert App Maker om apps te maken zonder te programmeren

Mountain View’s app is ontworpen voor bedrijven en stelt je in staat om apps te ontwikkelen zonder kennis van programmeertalen

Als je al een tijdje van plan bent om een app te maken, maar dat niet kunt omdat je niet over de nodige vaardigheden beschikt, is Google’s nieuwste innovatie hier om te helpen: App Maker. Met de dienst, die sinds een paar uur beschikbaar is, kan iedereen programmeren.

De tool is eigenlijk vooral bedoeld voor bedrijven, want App Maker is opgenomen in G Suite, het cloud computing-platform dat Mountain View wijdt aan de wereld van werk. Voor veel bedrijven, vooral in het midden- en kleinbedrijf, is een beroep doen op externe deskundigen een onhoudbare kostenpost. In een wereld die door technologie wordt gedomineerd, kunnen apps het succes of het falen van een onderneming bepalen. App Maker is precies voor hen bedoeld: in een paar stappen en met extreem gemak kan een bedrijf een app maken, als het maar geregistreerd is bij G Suite.

Hoe het werkt

We hebben al gezegd dat de belangrijkste functie van App Maker is om eenvoudig te maken wat moeilijk is: niet iedereen kent codetalen. De dienst biedt namelijk een zeer intuïtieve interface, die een afspiegeling is van de door Google gebruikte lay-outs, waarmee gebruikers hun eigen toepassingen kunnen creëren. App Maker integreert ook met andere diensten van Mountain View, waaronder Google Maps, Google Docs, Google Translate, Google Calendar, Gmail, Google Drive, Google Forms, Google Sites, Google Sheets, Google Contacts en Google BigQuery. App Maker ondersteunt ook JavaScript, HTML, CSS en jQuery, dit laatste voor meer ervaren gebruikers.

Een ander belangrijk aspect van deze dienst is dat de gegevens die door ontwikkelaars worden gemaakt, worden opgeslagen in een aparte computercloud genaamd Google Drive Tables, en niet in de online opslag die door andere apps in de Google Suite wordt gebruikt.

De video hierboven is afkomstig van YouTube

Sommige video’s in dit gedeelte zijn afkomstig van internet en worden daarom beschouwd als behorend tot het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudig om verwijdering ervan verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.