Xiaomi 12: hoe gaat het vlaggenschip van 2022 eruit zien

Het zal niet lang meer duren voordat de Xiaomi 12, het vlaggenschip van 2022, wordt onthuld: hier zijn de laatste geruchten over specs en design

We zijn op dat punt in het jaar aangekomen waarop er steeds indringender over het volgende vlaggenschip van Xiaomi wordt gepraat. De huidige serie vlaggenschip-smartphones werd officieel aangekondigd in december 2020, dus nu de herfst nadert, is het niet meer dan logisch dat geruchten zich richten op de Xiaomi 12.

Tot nu toe zijn er niet veel geruchten opgedoken over Xiaomi’s volgende topreeks, vooral als het gaat om specs. Maar vandaag gaan de geruchten evenzeer over de specificaties als over de esthetiek. Het ontwerp van de Xiaomi 12 moet een breuk met het verleden markeren, net zoals de recente Civi dat deed met het idee van Xiaomi dat tech-liefhebbers tot nu toe hebben gehad. Sterker nog, de Xiaomi Civi werd door waarnemers en liefhebbers beoordeeld als een van de meest succesvolle smartphones die het bedrijf ooit heeft gemaakt, en op dit moment zou het bedrijf graag op die voet verder willen gaan, vooral met de volgende topper.

Het ontwerp van de Xiaomi 12

De Xiaomi 12 en Civi zouden dus veel op elkaar kunnen lijken. Het volgende toptoestel, dat het, zoals elk jaar, zal moeten opnemen tegen Samsung’s Galaxy S22 Ultra of Oppo’s Find X4 Pro, zal volgens de laatste geruchten beter zijn dan zijn voorganger, niet alleen in esthetisch opzicht, maar ook in pragmatisch opzicht, met een geringere dikte en gewicht dankzij het gebruik van innovatieve technologieën, zoals die voor de batterij.

De verwachting is ook dat de Xiaomi 12 een keramische achterkant krijgt, maar het is nog niet duidelijk of dit op alle versies zal worden gebruikt of alleen op de duurdere, zoals in het verleden is gebeurd – zie Xiaomi Mix 4. Daarnaast wordt verwacht dat de bezels rond het scherm verder worden verkleind voor een nog modernere look.

De Xiaomi 12 specs

In de laatste geruchten is nog niet uitgebreid ingegaan op de technische specificaties van de Xiaomi 12. Op basis van zijn voorgangers kan er echter geen twijfel over bestaan dat de volgende top-of-the-line smartphone ook over top-of-the-line specs zal beschikken, en de (weinige) geruchten die zich tot nu toe hebben gericht op de specs van de Xiaomi 12 wijzen inderdaad in die richting, zij het zonder veel in detail te treden.

De Xiaomi 12 zal naar verwachting voorzien zijn van Qualcomm’s volgende vlaggenschipchip, de Snapdragon 898, die naar verwachting in december officieel zal worden gemaakt. De Chinese smartphone zou, net als in het verleden, de eerste ter wereld kunnen zijn die de top-of-the-line chip van de Amerikaanse fabrikant gaat gebruiken.

Er is enige onduidelijkheid over de camera’s, een onderwerp dat vaak het lot bepaalt van een smartphone die zo waardevol is als de Xiaomi 12. Eerdere geruchten hadden gewezen op de aanwezigheid van een 200-megapixel primaire sensor, maar de nieuwste wijzen op een sensor met een kwart van de resolutie, dus 50 megapixels.

De Xiaomi 12 zal naar verwachting een 5.000 mAh-batterij hebben, waarvoor het bedrijf naar verluidt innovatieve technieken heeft toegepast die de dikte en het gewicht van de smartphone ondanks de hoge capaciteit tot aanvaardbare waarden zullen beperken.