Fortnite Season 11 uitgesteld: wat is er gebeurd

Uitgestelde komst van Fortnite Season 11: de nieuwe competitieve Battle Royal-uitdagingen gaan pas tussen 13 en 17 oktober van start

Slecht nieuws voor Fortnite-fans: het langverwachte Season 11 is officieel uitgesteld. Het nieuws komt na de release van update 10.40.1 op 2 oktober, die nieuwe uitdagingen voor Seizoen 10 bevat die zich tot na 10 oktober zullen uitstrekken. Dit betekent dat Fortnite Season 11 van start zal gaan tussen 13 en 17 oktober 2019.

Seizoen 10 heeft tot nu toe een aantal belangrijke verrassingen voor alle Fortnite-fans gereserveerd, te beginnen met de verwoestende kracht die werd toegewezen aan Brute mechs en onmiddellijk werd gedepowered door Epic Games-ontwikkelaars omdat ze de filosofie van het spel verstoorden, tot de ontdekking van de onsterfelijkheidsbug die mogelijk wordt gemaakt door het gebruik van bepaalde skins standaard en beschikbaar is voor alle spelers. We weten nog steeds niet wat er nieuw is in Seizoen 11, maar Epic Games zal binnenkort beginnen met het vrijgeven van de eerste previews.

Fortnite Seizoen 11: Waarom het uitstel

Dit is een uitstel in zekere zin terecht, want Seizoen 10 zou deze zondag, 6 oktober, eindigen met het slotevenement. Maar Epic Games is nog niet klaar met het uitbrengen van speciale content voor Seizoen 10 (de overwerkuitdagingen, de geheime uitdagingen gewijd aan de Visitor/Scientist-audiotapes), die dit weekend zouden moeten verschijnen. Het lijkt er dus op dat Epic Games achterloopt op schema en heeft besloten de officiële release van Seizoen 11, die ergens tussen 13 en 17 oktober van start zal gaan, uit te stellen.

Fortnite Seizoen 11: wat is er nieuw

Fortnite zal een grote nieuwe functie introduceren in Seizoen 11 van zijn succesvolle online saga. Voor de allereerste keer zal de game bots bevatten – virtuele spelers die zich in alle opzichten als echte spelers zullen gedragen, waardoor ze de kans krijgen om hun vaardigheden en bekwaamheden te verbeteren en aan te scherpen.

Bots zullen profiteren van het nieuwe matchmaking-systeem dat in de nieuwste update 10.40 is geïntroduceerd, en naarmate hun vaardigheden toenemen, zullen er steeds minder bots zijn waar nieuwe spelers mee te maken krijgen. Epic Games heeft ook verklaard dat bots niet beschikbaar zullen zijn in competitieve playlists, althans voor nu.