Fortnite, hoe te spelen op Android- en iPhone-smartphones

Na Fortnite’s verwijdering uit de Google Play Store en App Store, hier is hoe verder te spelen op Android- en iOS-apparaten

De eerste daad in Epic Games’ uitdaging aan Google en Apple heeft geleid tot de verwijdering van de Fortnite-app uit de Google Play Store en App Store. Maar dit is pas de eerste ronde, nu Epic Games enerzijds weigert 30% van de inkomsten die Fortnite op mobiel genereert aan de twee bedrijven te betalen, en Google en Apple anderzijds het softwarehuis ervan beschuldigen zich niet te houden aan de regels die alle andere bedrijven (groot en klein) volgen bij het publiceren van hun apps op de twee online winkels.

In het midden van dit gevecht staan de gebruikers, die de rol van slachtoffers spelen en de evolutie van het verhaal volgen om te zien wat ze moeten doen en of ze de Fortnite-app nog zullen kunnen gebruiken op tablets en smartphones. Voorlopig werkt Fortnite nog op apparaten waarop het al was geïnstalleerd, terwijl het niet meer kan worden gedownload omdat de app is verwijderd uit de Google Play Store en App Store. Zullen degenen die Fortnite willen blijven spelen vanaf Android en iOS dat in de toekomst kunnen doen? Laten we proberen die vraag te beantwoorden.

Waarom Fortnite niet langer beschikbaar is op Android en iOS

De Fortnite-app is verwijderd uit de mobiele winkel van Google en iOS en de reden is vrij simpel. Op 13 augustus 2020 heeft Epic Games besloten om een nieuwe betaalmethode toe te voegen op de app van Fornite die de eis om 30% van de inkomsten aan Google en Apple te geven omzeilt. Deze methode druist in tegen de regels van de Google Play Store en de App Store, en de twee bedrijven hebben de Fortnite-app prompt uit hun online winkels verwijderd.

Hoe speel je Fortnite op Android

Diegenen die Fornite al via de Google Play Store hebben geïnstalleerd, kunnen zonder problemen blijven spelen, maar zullen geen updates ontvangen. De laatste beschikbare versie is 13.40, en je zult geen toegang hebben tot het nieuwe seizoen (Season 4 Chapter 2) wanneer dat beschikbaar komt.

Android-gebruikers hebben echter alternatieve manieren om de bijgewerkte Fornite-app te downloaden: de online winkel van Samsung (alleen voor apparaten van het Zuid-Koreaanse bedrijf), of rechtstreeks van de website van Epic Games via APK.

Hoe speel ik Fortnite op iPhone en iPad

Als je Fortnite op een iPhone of iPad speelt, is het probleem vergelijkbaar met dat voor Android-gebruikers. Degenen die de app al hebben gedownload, kunnen deze blijven spelen, maar zullen vanaf het nieuwe seizoen geen nieuwe updates meer ontvangen. Aangezien iOS een gesloten besturingssysteem is, kunnen gebruikers de app bovendien niet downloaden in winkels van derden.