Microsoft wil met de Xbox One een revolutie op de consolemarkt ontketenen

De Xbox One moet het hyperrealisme van de huidige spelsystemen naar het scherm brengen, en de tv luistert nu ook naar commando’s. Door “Xbox On” in te spreken, wordt het persoonlijke Xbox One-startscherm weergegeven met favoriete games, tv en entertainment. Hoe meer de gebruiker tegen het apparaat praat, hoe beter de console zijn voorkeuren onthoudt.

Voor de Xbox One heeft Microsoft een besturingssysteem ontwikkeld dat is uitgerust met een nieuw soort entertainmentplatform. Gebruikers hoeven niet langer heen en weer te schakelen tussen verschillende systemen wanneer zij tv willen kijken of spelletjes willen spelen. Een x86-processor met acht kernen en een RAM-geheugen van acht gigabyte moeten zorgen voor een entertainmentervaring zonder tijdvertragingen en lange laadtijden. Dit moet het mogelijk maken om snel te schakelen tussen games en media, maar ook om videogames en apps parallel te gebruiken zonder prestatieverlies.

De harde schijf van 500 gigabyte biedt wat ruimte voor data. Een Blu-ray speler is ook aan boord.

Televisie met de Xbox One

Door de Xbox One moet het mogelijk zijn om programma’s van de kabel-, telecom- of satellietprovider te bekijken. Microsoft is van plan verschillende oplossingen te ontwikkelen voor de ontvangst van tv-programma’s voor alle markten waar Xbox One beschikbaar zal zijn.

De Snap-functie maakt het mogelijk om in een multiplayergevecht te stappen terwijl je tegelijkertijd een film bekijkt of met vrienden chat op Skype in HD-kwaliteit. Auch Gruppengespräche in Skype sind möglich.

Mit OneGuide kann der User per Sprachsteuerung und über einen persönlich abgestimmten Programmführer nach Sendern, Namen oder Sendezeiten suchen.

Gaming und Exklusiv-Inhalte

Beim Gaming auf der Xbox One taucht der Spieler in virtuelle Welten ein, die völlig lebensecht erscheinen sollen. Je mehr der User spielt, desto dynamischer und lebendiger sollen die Gaming-Welten werden.

Folgende Blockbuster-Spiele wurden für die Xbox One vorgestellt:

  • Forza Motorsport 5
  • Call of Duty: Ghosts
  • FIFA 14
  • Madden NFL 25
  • NBA LIVE 14
  • EA SPORTS UFC
  • Quantum Break

Weitere exklusive Xbox-One-Inhalte gibt es zur TV-Serie „Halo“ und zur National Football League (NFL).

Der Nutzer kann sein persönliches Profil, seine Spiele und seine Entertainment-Inhalte in der Cloud speichern, um von jeder Xbox-One-Konsole jederzeit darauf zuzugreifen. Een bestaand Xbox Live-lidmaatschap voor Xbox 360 wordt automatisch voortgezet op Xbox One.

Een speciale gamingrecorder legt speciale gamemomenten vast en maakt ze opnieuw beleefbaar, opgeslagen in de cloud. Een nieuw verbeterd prestatiesysteem verzamelt spelprestaties in de loop der tijd en spelers ontvangen nieuwe beloningen.

Xbox SmartGlass is een native onderdeel van het Xbox One-platform. Het is vanaf het begin in het systeem geïntegreerd en maakt snelle rendering direct op het toestel mogelijk. Daardoor kunnen nu meerdere apparaten tegelijk worden aangesloten voor multiplayer en netwerkentertainment.

Nieuwe Kinect-sensor

De volledig opnieuw ontworpen 1.080-pixel Kinect-sensor werkt naar verluidt nauwkeuriger, sneller en intuïtiever. Het apparaat werkt onder een groot aantal lichtomstandigheden en zou zelfs de kleinste polsbewegingen herkennen. De spraakherkenning werkt naar verluidt ook in lawaaiige ruimtes dankzij geavanceerde geluidsisolatie.

Beschikbaarheid

De Xbox One wordt aankomende feestdagen wereldwijd gelanceerd. Meer details over de console en de blockbuster games worden verwacht op de Electronic Entertainment Expo (E3) in juni.