ZTE meldt snelheidsrecords voor LTE-infrastructuur

Met de nu gepubliceerde benchmarks wil de Chinese telecommunicatie-expert ZTE zich profileren als netwerkleverancier voor het mobiele internet van de volgende generatie. De LTE Core-EPC-technologie moet hoge capaciteiten en een bovengemiddelde doorvoer in packet core-netwerken bieden.

Telecommunicatieleverancier ZTE heeft zijn eigen oplossing voor mobiel internet laten onderzoeken door de testdienstverlener Ixia. Het resultaat: de System Architecture Evolution Gateway (SAE-GW) ZXUN xGW bereikte een doorvoer van 174 Gbit per seconde. Fabrikant ZTE meent hiermee de toppositie in de sector te hebben veiliggesteld.

Daarnaast heeft ZTE zijn eigen Mobility Management Entity (MME) ZXUN uMAC aan een test onderworpen. Daarbij bereikte het systeem een maximale capaciteit van 15 miljoen gebruikers.

Xu Ziyang, Vice President van ZTE, meent met betrekking tot de benchmarks: “ZTE heeft nu onomstotelijk aangetoond dat haar activa kunnen voldoen aan de eisen van alle markten, wat haar leidende positie op het gebied van LTE/EPC [noot van de redacteur: EPC = Evolved Packet Core] onderstreept.” Dit is met name van essentieel belang voor de Europese markten, zei hij, omdat daar bijzonder geavanceerde applicatietechnologie wordt aangetroffen en traditioneel hogere eisen worden gesteld aan oplossingen.

Als aanbieder van kernnetwerktechnologieën wil ZTE een complete oplossing demonstreren die alle telecommunicatienormen en -platforms ondersteunt. Het bedrijf positioneert zich hiermee als wereldleider in de ontwikkeling van kernnetwerken en toepassingen voor grote markten.

Het portfolio omvat de intelligente pijp-oplossing met ZXUN xGW als de kern (ZSP, ZTE Smart Pipe). Met de serie-productcombinatie (ZXUN xGW, ZXUN RCP, ZXUN UBAS, ZXUN ICG) en de oplossingcombinatie (ZOOMs, ZEROs, zCOIN), is ZSP geconfigureerd als een “Diamond Excellent”-oplossing volgens de 4C-norm. Netwerkbeheerders maken onder meer gebruik van gewogen bandbreedte (Carat) en beperkte laagwaardige stroom.