VPN gateway voor KMO’s van TDT

Telecommunicatie-expert TDT lanceert een nieuwe VPN gateway-oplossing. De G4000 is speciaal ontworpen voor de MKB-markt en garandeert een hoge beschikbaarheid met het Virtual Router Redundancy Protocol en een redundante stroomvoorziening.

TDT heeft zijn VPN gateway serie uitgebreid met het G4000 apparaat. Dit is een VPN-concentrator (Central Site Gateway) met een capaciteit van maximaal 400 gelijktijdige VPN-tunnelverbindingen. Dit betekent dat tot 400 remote sites op een veilige en geauthenticeerde manier met de hostomgeving kunnen worden verbonden. Volgens TDT zijn er geen extra kosten verbonden aan de configuratie van de tunnels. De geïntegreerde multi-WAN manager zorgt voor de juiste toegang.

De benodigde prestaties worden geleverd door de 1 Ghz quad-core CPU en twee GB RAM. Het gebruik van de quad-core CPU en de Crypto Engine zorgt voor een krachtige VPN encryptie.

Daarnaast heeft de nieuwe gateway een geïntegreerde Trusted Platform Module (TPM), die een veilige opslag van sleutels en certificaten mogelijk moet maken. Binnen de TPM kunnen cryptografische sleutels worden gegenereerd en gebruikt en veilig worden opgeslagen door middel van de geïntegreerde random number generator (RNG).

Het apparaat werkt met het Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) – een procedure om de beschikbaarheid van belangrijke gateways in lokale netwerken te verhogen door middel van redundante hardware.

Naast OpenVPN is de G4000 ook geschikt voor IPsec, IPsec/L2TP of Wire Guard (in bètastatus). Deze laatste maakt gebruik van krachtige cryptografische algoritmen, zoals het Noise Protocol Framework, Curve25519, ChaCha20, Poly1305, Blake2, Siphash24 of HKDF. Bovendien kan een verdere prestatieverbetering worden gegenereerd wanneer Wire Guard server-side wordt uitgevoerd als een Linux-kernelmodule.

De VPN gateway meet 428 x 275 x 44 millimeter en weegt bijna vier kilo. Bovendien verschijnt de oplossing in een ventilatorloze 19-inch behuizing van Zincor plaatstaal. Volgens de fabrikant geeft dit het apparaat een hoge thermische geleidbaarheid, sterkte en stabiliteit.