Google Traduttore, nu kunt u toespraken in real time vertalen

Google Traduttore werkt bij en voegt de mogelijkheid toe om ook voor Italiaanse gebruikers direct stemmen te vertalen. Zo werkt het

Engels, Frans, Duits, Hindi, Portugees, Russisch, Spaans, Thai en nu ook Italiaans: Google Traduttore kan eindelijk ook in onze taal automatisch en in real time vertalen. Een zeer handige functie, zowel voor toerisme als voor zakelijke bijeenkomsten en conventies.

De automatische vertaling van spraak die door de microfoon wordt opgepikt, is niet nieuw in de Google Translator-app, aangezien deze al sinds januari 2020 in de verschillende talen wordt uitgebracht. Transcriptie daarentegen is sinds maart beschikbaar. Maar de Italiaan komt er nu pas aan. Zoals veel functies van Google’s apps, echter, vertaling en transcriptie is nog onvolmaakt en wordt verfijnd. Hij werkt redelijk goed in stille omgevingen, zonder veel achtergrondlawaai en als u met één persoon tegelijk praat. Met veel mensen die tegelijk praten, of met veel lawaai in de kamer, daalt de effectiviteit van Google Translator nogal. Het is echter slechts een kwestie van tijd: naarmate meer mensen Google Translate gebruiken, zal Google meer en meer gegevens te verwerken krijgen en het systeem kunnen verfijnen.

Simultaanvertaling met Google Translate: hoe doe je dat

Realtime spraaktranscriptie is beschikbaar op de nieuwste versie van de Google Translate-app voor Android. Na het openen van de app vinden we het “Transcribe” icoon op het hoofdscherm en, door er op te tikken, kunnen we de brontaal en de vertaaltaal selecteren. De app begint met het transcriberen van de spraak in de vreemde taal en vertaalt deze in real time. We kunnen de vertaling pauzeren, opnieuw starten, de transcriptie bekijken, de lettergrootte van de vertaalde tekst wijzigen en zelfs de app gebruiken met een donker thema om de leesbaarheid op slecht verlichte plaatsen te verbeteren.

Meer talen binnenkort

Google blijft de Translator-app ontwikkelen en zegt in een bericht op zijn officiële blog dat het meer talen beschikbaar zal maken en dat het de app zal blijven verfijnen om deze effectiever te maken in lawaaierige omgevingen. Met deze update is bijvoorbeeld alleen de Italiaanse taal toegevoegd, maar nog steeds werkt de app niet erg goed: zelfs als hij vanuit het Engels moet vertalen, meldt hij ons vaak “Can’t understand audio”.