Hoe je foto’s met hoge resolutie verstuurt met WhatsApp

Het versturen van afbeeldingen met hoge resolutie is echt heel eenvoudig: deel het bestand gewoon met een contactpersoon zoals een normaal document. Dit is hoe

De afgelopen maanden is er veel veranderd in WhatsApp, vooral als het gaat om het delen van bestanden. Tot groot genoegen van de gebruikers kan de instant messaging app nu niet alleen audio, video en foto’s, maar elk type document verzenden en ontvangen.

Het delen van foto’s heeft echter een probleem: de resolutie. Je hebt misschien gemerkt dat het beeld dat via WhatsApp wordt overgebracht, aan kwaliteit inboet. De reden hiervoor is heel eenvoudig: de toepassing comprimeert de foto automatisch alvorens hem te verzenden. Deze dienst is zeer nuttig omdat hij het “gewicht” van het bestand vermindert en ook het verbruikte dataverkeer. Het zorgt er ook voor dat verzenden en ontvangen veel sneller gaat. Maar het probleem van de oplossing blijft bestaan. Niet iedereen is bereid om beeldkwaliteit op te geven.

Het versturen van foto’s in hoge resolutie met WhatsApp is helaas heel eenvoudig. Je verstuurt het bestand gewoon als een normaal document (dat lees je goed).

Hoge resolutie foto’s versturen op WhatsApp met Android

Deelnemers met het Android-besturingssysteem moeten eerst de contactpersoon vinden naar wie ze de hoge-resolutiefoto willen sturen en de chat openen. Zodra dit is gebeurd, klikt u op het paperclipsymbool rechtsonder in het scherm, naast het camerasymbool. Tik vervolgens op de optie “Document” en onmiddellijk daarna op “Bladeren door andere documenten”, om toegang te krijgen tot de map Afbeeldingen. Eenmaal binnen, tikt u op het pictogram “Camera” en selecteert u de foto die u wilt verzenden. Op die manier wordt de foto als een echt document naar de contactpersoon gestuurd, met behoud van het oorspronkelijke formaat en dus de kwaliteit. Het is zeker wat omslachtiger dan het traditionele systeem, maar het is erg handig als je foto’s met een hoge resolutie wilt versturen in een chat.

Foto’s met hoge definitie versturen op WhatsApp met IOS

Je moet eerst naar de app “Foto’s” gaan, de afbeelding selecteren, de opties voor delen openen en het bestand opslaan in ibook. Als u dit doet, wordt de foto omgezet in PDF-formaat, zodat de definitie behouden blijft. Zodra je terug bent op WhatsApp, verstuur je de foto door te klikken op “Bijvoegen” en vervolgens op “Documenten”. Zoals je ziet, zijn de stappen om de kwaliteit van via WhatsApp verzonden foto’s te verhogen vrij eenvoudig. Als je ze eenmaal hebt uitgevoerd, is het gemakkelijk ze te onthouden en te herhalen wanneer nodig. Het versturen van HD-foto’s is dus mogelijk en stelt fans in staat te genieten van beelden met een hoge resolutie. Veel mensen zijn zich echter nog niet bewust van deze mogelijkheid op WhatsApp.