Ook brengt glasvezelnetwerk van 1&1 Versatel op de markt

De distributeur Also uit Soest breidt zijn portfolio uit met glasvezel gigabit-verbindingen van de 1&1 Telco-divisie Versatel.

Voortaan kunnen gespecialiseerde retailpartners van Also toegang krijgen tot het glasvezelnetwerk van 1&1 Versatel. Daartoe is de in Soest gevestigde distributeur een samenwerking met de dochteronderneming United Internet overeengekomen. De infrastructuur van de netwerkexploitant dekt nu 250 steden in Duitsland en maakt verbindingen met gigabit-prestaties mogelijk.

Dus kunnen gespecialiseerde dealers die door 1&1 Versatel zijn geautoriseerd, Fibre-To-The-Building aan hun zakelijke klanten verkopen. De tarieven “1&1 Fibre-To-The-Building Business 1000” (1.000 Mbit/s download, 200 Mbit/s upload) en “1&1 Fibre-To-The-Building Business 500” (500 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload) zijn beschikbaar.

Als onderdeel van de samenwerking kunnen ook partners het MKB voorzien van de hoge bandbreedtes die “nodig zijn voor de voortschrijdende digitalisering”, benadrukt Jürgen Paurat, Vice President Partnering en Reselling bij 1&1 Versatel. Simone Blome, Managing Director Solutions bij Also Deutschland”, spreekt ook van een verrijking van de portefeuille, waardoor “een versnelling van digitaliseringsprojecten realiseerbaar wordt”. In het geval van UCC-oplossingen of site networking zijn partners absoluut afhankelijk van hoge bandbreedtes.

Webinars

Aan het begin van de samenwerking organiseren Also en Versatel twee webinars waarin het onderwerp glasvezelinternet aan de hand van holistische oplossingsscenario’s zal worden toegelicht. Zij vinden plaats op 14 juni om 11 uur en op 16 juni om 13 uur. Als u vragen hebt, staat het team ook klaar om ze te beantwoorden, telefonisch op 0541/9143 8649 of per e-mail.