Versatel dringt door in zakelijke markt met convergente diensten

Telecomprovider Versatel breidt zijn portfolio voor zakelijke klanten uit met IP Centrex en Customer Self Administration. De basis hiervoor is het VoIP-platform van Nokia Siemens Networks.

Versatel levert convergente diensten via een IP-verbinding op basis van het Voice-over-IP-platform “hiQ” van Nokia Siemens Networks. De toepassing is IMS-geschikt (IP Multimedia Subsystem), zodat zakelijke klanten met de hiQ4200/4300 geleidelijk gecentraliseerde dienstverlening kunnen invoeren. Dit houdt bijvoorbeeld in dat verschillende locaties in één nummerplan worden samengevoegd. Bovendien biedt Versatel nu diensten zoals IP-Centrex en Customer Self Administration, zodat de klant niet langer zijn eigen schakelapparatuur hoeft te bedienen.

De geo-redundantie van het VoIP-aanbod garandeert 24×7 beschikbaarheid. Volgens de provider zijn ononderbroken diensten zonder downtime gegarandeerd, zelfs in het geval van ernstige storingen.

“Met het nieuwe platform kunnen onze zakelijke klanten hun telecomschakelapparatuur nu rechtstreeks op Versatel aansluiten via een hoogwaardige IP-verbinding. We zijn ook in staat om hen via onze infrastructuur multimediadiensten aan te bieden vanaf een centrale locatie,” verklaart Karsten Fuchs, hoofd van de Business Unit Network, Service and Application Design bij Versatel.