Bechtle en Plusserver brengen gezamenlijk soevereine cloud-diensten op de markt

Het systeemhuis Bechtle voegt de Pluscloud van de Keulse aanbieder Plusserver aan zijn portfolio toe. Beide bedrijven, waarvan de samenwerking is voortgekomen uit een overheidsproject, willen zich gezamenlijk richten op klanten met hoge eisen op het gebied van datasoevereiniteit.

Bechtle breidt zijn cloudportfolio verder uit. Daartoe is de systeemhuisgroep met hoofdkantoor in Neckarsulm een partnerschap overeengekomen met de in Keulen gevestigde managed multicloud provider Plusserver. Als onderdeel van de samenwerking zullen de Zwaben het Pluscloud- en het Pluscloud-open aanbod op de markt brengen. Dit zijn infrastructuurdiensten die Plusserver levert in eigen datacenters op een VMware- of OpenStack-platform.

Een bijzonder kenmerk van Pluscloud open is volgens de provider dat het aanbod volledig is gebaseerd op de Sovereign Cloud Stack (SCS). De specificaties ervan zijn vastgesteld in het kader van het Europese Gaia-X-project. In het algemeen heeft de cloud provider essentiële veiligheidscertificeringen voor zijn processen en producten verkregen, bijvoorbeeld volgens de normen ISO 9001, 27001, IDW PH 9.860.1 en de C5-catalogus van de BSI. Met de Plusserver-diensten zal Bechtle zich in de toekomst vooral richten op organisaties die bijzonder hoge eisen stellen aan gegevensbescherming en gegevenssoevereiniteit. Klanten van het systeemhuis kunnen beide aanbiedingen, inclusief aanvullende managed services, verkrijgen via de Bechtle Clouds Marketplace.

Publiek project

Het partnerschap tussen de twee bedrijven vloeide voort uit een project in de publieke sector. Bechtle had gereageerd op een aanbesteding van Dataport, een Noord-Duitse IT-dienstverlener voor overheidsdiensten die door zes deelstaten worden ondersteund, met een oplossing op basis van Plusserver-diensten en kreeg het contract toegewezen. Na dit succes hebben de projectpartners besloten hun samenwerking permanent voort te zetten. “De Pluscloud zal het aanbod van Bechtle afronden, vooral met het oog op de toenemende eisen van de publieke sector”, is Alexander Wallner, CEO bij Plusserver, overtuigd. In 2020 genereerde de systeemhuisgroep ongeveer 40 procent van zijn omzet in zaken met overheden en openbare instellingen.

“Als Duitse multicloud-datadienstverlener met veilige en DSGVO-conforme oplossingen en een overtuigende staat van dienst komt Plusserver tegemoet aan de behoeften van veel klanten”, benadrukt Melanie Schüle, Managing Director bij Bechtle Clouds. Het portfolio van haar divisie omvat diensten uit segmenten als bedrijfsapplicaties, samenwerking, infrastructuur en beveiliging, die afkomstig zijn van providers als Adobe, AWS, Cisco, Dropbox, Google, Ionos en Microsoft.

Managed Cloud

Plusserver heeft op zijn beurt in Bechtle “een geweldige verkooppartner” binnengehaald, die de hoge eisen van klanten in de DACH-regio met betrekking tot gegevensbeveiliging en -veiligheid kent, voegt Wallner toe. De provider exploiteert de infrastructuur voor Pluscloud en Pluscloud open in vier datacenters in Düsseldorf, Hamburg en Keulen. Naast het aanbieden van eigen platformen bieden de Rijnlanders ook managed services waarmee ze klanten ondersteunen bij het draaien van workloads in de clouds van AWS, Google en Microsoft Azure.