Alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 8

5,7-inch OLED-scherm, dubbele achtercamera’s en draadloos opladen: twee maanden voor de onthulling is hier alles wat we weten over de iPhone 8

De iPhone van het decennium is een van de meest geanticipeerde toestellen van het jaar: geruchten zwermen al maanden over de mogelijke functies en het ontwerp waarvoor Apple heeft gekozen. Met nog iets meer dan twee maanden te gaan tot de officiële onthulling, kunnen we beginnen met het schetsen van het officiële profiel van de iPhone 8.

De anticipatie is hoog, niet in het minst omdat het bedrijf uit Cupertino naar verwachting het ontwerp van de smartphone volledig zal veranderen, waardoor het dichter in de buurt komt van wat Samsung en LG de afgelopen maanden hebben laten zien. De bezels van het toestel worden dunner (tot ze verdwijnen) en de grootte van het scherm wordt groter. Het is geen toeval dat volgens geruchten die de afgelopen maanden zijn verschenen, de iPhone 8 naar verwachting een 5,8-inch scherm zal hebben, maar het formaat van het toestel zou kleiner moeten zijn dan dat van de iPhone 7 Plus. Zoals de afgelopen jaren al het geval was, komt de iPhone 8 eind september op de markt.

Hoe gaat de iPhone 8 heten

Laten we beginnen met de naam. Volgens de normale nummering zou de volgende iPhone de iPhone 8 moeten zijn. Maar dat zal het waarschijnlijk niet zijn. Apple wil de tiende verjaardag van de release van de eerste iPhone vieren en zal dat doen via de naam. In plaats van het nummer 8, zal er staan ‘Editie van het Decennium’.

Touch ID

De Touch ID zal niet aanwezig zijn op de iPhone 8, noch onder het display, noch op de achterkant. Apple heeft besloten om gezichtsherkenning te gebruiken om het apparaat te ontgrendelen. Bovendien zal, ter vervanging van Touch ID, waarschijnlijk een functiegebied aan de onderkant van het scherm worden ingevoegd. Het functiegebied zal een virtuele homeknop en andere functionaliteiten bevatten.

Groot scherm

Met de iPhone 8 gooit Apple zijn filosofie volledig om. Zeg maar dag tegen “kleine” schermen en hallo tegen grote displays. De iPhone 8 krijgt naar verwachting een OLED-display van 5,8 inch dat het grootste deel van de voorkant van het toestel in beslag zal nemen. Dit zou echter geen invloed moeten hebben op de grootte van de smartphone, aangezien Apple de beschikbare ruimte heeft geoptimaliseerd.

Dubbele achtercamera en augmented reality

De iPhone 8 krijgt een dubbele achtercamera met speciale augmented reality-mogelijkheden aan de achterkant. Met iOS 11 (het besturingssysteem van de iPhone 8) maakt Apple zijn debuut met ARKit, het platform voor augmented reality. Bovendien zal een 3D-lasersensor op de achterkant van de camera de objectdetectie en de scherptediepte verbeteren.

Draadloos opladen

De iPhone 8 zal ook draadloos opladen ondersteunen, en daarom heeft Apple besloten om de achterkant van glas te maken. Omdat metaal compatibiliteitsproblemen heeft met draadloos opladen, heeft het bedrijf uit Cupertino besloten om de iPhone van het decennium nog unieker te maken.

5G? Niet op de iPhone 8

Na het geschil tussen Apple en Qualcomm heeft het bedrijf uit Cupertino de modems van het bedrijf uit San Diego laten vallen en die van Intel omarmd. Helaas ondersteunen Intels modems nog steeds geen 5G Gigabit LTE, en zal de iPhone 8 niet in staat zijn om zeer hoge downloadsnelheden te halen.

Tap to wake

De iPhone 8 ondersteunt mogelijk ook de tap to wake-functie die op sommige Windows-telefoons en de OnePlus te vinden is. In principe kun je met tap to wake het scherm van je smartphone aanzetten door er gewoon twee keer op te tikken. Het zou een ander alternatief kunnen zijn om de homeknop te vervangen.

Vier kleuren

Volgens geruchten komt de iPhone 8 naar verwachting in vier kleuren, waaronder een ‘spiegel’-kleur. De geruchten zijn afkomstig van het Twitter-account van Venya Geskin, die altijd goed geïnformeerd is over de wereld van smartphones, maar het is zeer waarschijnlijk dat hij het deze keer bij het verkeerde eind heeft. In feite zou de ‘spiegel’-effectkleur niemand minder moeten zijn dan het Jet Black dat al op de iPhone 7 te zien was en dat een reflecterend effect biedt.

Hoeveel kost de iPhone 8

Dit mag geen nieuws zijn: de iPhone 8 zal niet goedkoop zijn. Hij wordt gelanceerd in drie verschillende versies, elk met een andere prijs. Het basismodel met 64 GB interne opslagruimte kost 999 dollar, de 256 GB-versie kost 1099 dollar en voor de 512 GB-versie moet nog eens 100 dollar worden neergeteld. Wat de prijs van de iPhone 8 in Italië betreft zal deze hoogstwaarschijnlijk hoger liggen en zelfs voor de 64GB-versie boven de 1000 euro uitkomen.

Wanneer komt de iPhone 8 uit

Wat de presentatie en releasedatum van de iPhone 8 betreft mogen er geen verrassingen zijn: het toestel zal eind september op de markt komen. De onthulling zal een paar weken eerder plaatsvinden, rond het midden van die maand.