Bechtle koopt netwerkspecialist BT Stemmer

Om haar netwerkcompetenties verder uit te breiden, neemt Bechtle BT Stemmer over, een specialist van British Telecom (BT). De verworven expertise wordt steeds belangrijker, vooral voor hybride cloud-architecturen.

Een andere overname is aangekondigd door Bechtle: dit keer neemt de IT-dienstverlener uit Neckarsulm BT Stemmer uit München over. Het systeemhuis haalt daarmee een specialist voor netwerkoplossingen, unified communications, IT-beveiliging en managed services in huis, die ook 160 medewerkers met zich meebrengt. Deze zijn verdeeld over de vestigingen in München, Duisburg, Karlsruhe, Keulen, Siegen en Stuttgart. Het bedrijf, dat tot dan toe deel uitmaakte van British Telecom (BT), boekte in het afgelopen boekjaar ongeveer 60 miljoen euro. BT Stemmer bedient, net als Bechtle, middelgrote ondernemingen, concerns en de publieke sector. BT en Bechtle zijn overeengekomen de aankoopprijs niet bekend te maken.

Michael Guschlbauer, lid van de Raad van Bestuur IT System House & Managed Services, Bechtle AG

Michael Guschlbauer, lid van de Raad van Bestuur IT System House & Managed Services, Bechtle AG

“BT Stemmer versterkt ons op een veelbelovend zakelijk gebied. Netwerkexpertise wordt steeds belangrijker voor hybride cloud-architecturen. BT Stemmer heeft veel ervaring op dit gebied en is een betrouwbare, gevestigde IT-partner voor talrijke bedrijven en klanten uit de publieke sector”, aldus Michael Guschlbauer, Chief IT Officer & Managed Services bij Bechtle. BT Stemmer ondersteunt zo’n 850 klanten bij de realisatie van nationale en internationale IT-projecten.

Past in de strategie van British Telecom

Binnen de Bechtle Groep zal de hooggecertificeerde Cisco- en NetApp-partner in de toekomst onder de naam Stemmer opereren. Henning Heimann en Oliver Herrmann zullen als algemeen directeuren in dezelfde hoedanigheid verantwoordelijk blijven.

Henning Heimann, Managing Director for Sales and Marketing at BT Stemmer

Henning Heimann, Managing Director for Sales and Marketing at BT Stemmer

“Als onderdeel van Bechtle kunnen wij onze klanten een nog groter portfolio en meer knowhow bieden, terwijl wij tegelijkertijd onze gevestigde contacten met BT Stemmer behouden. Voor onze werknemers brengt deze stap grote ontwikkelingsmogelijkheden met zich mee. Ik kijk uit naar de start van een spannend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van ons bedrijf”, aldus Henning Heimann, Managing Director Sales en Marketing bij BT Stemmer.

British Telecom laat ook weten dat dit een belangrijke stap is in haar strategie om zich te richten op 800 multinationals en hen te voorzien van netwerk-, cloud- en beveiligingsoplossingen. De telecommunicatie-aanbieder wil zo zijn aanwezigheid in Duitsland versterken, omdat het hier over een uitgebreid netwerk en een modern Security Operations Centre beschikt.