Gratis beveiliging voor netwerktoegang met Android en iOS

Sonicwall heeft met zijn gratis app voor iPhone en iPad al gezorgd voor veilige toegang tot bedrijfsnetwerken via mobiele apparaten. Nu ondersteunt de Mobile Connect-app van de beveiligingsspecialist ook Android-apparaten.

Het gepraat over “Bring Your Own Device” (BYOD) bezorgt veel beveiligingsmanagers nog steeds hoofdbrekens. Om hier een einde aan te maken, breidt Sonicwall zijn Mobile Connect-aanbod uit voor veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk vanaf mobiele apparaten. Naast een gratis app voor iOS-apparaten van Apple, zoals de iPad en iPhone, is er nu ook een gratis app voor eindapparaten op basis van Android.

Mobile Connect voor Android genereert een SSL VPN-verbinding bij toegang tot een firewall van de fabrikant die zich in het bedrijfsnetwerk bevindt. De firewall verwijdert bedreigingen zoals virussen en malware voordat ze het bedrijfsnetwerk bereiken. Bovendien kunnen beheerders gebruikmaken van alle functies van de leverancier op het gebied van applicatie-informatie en bandbreedte toewijzen aan specifieke apps.

De Sonicwall-app biedt bescherming bij toegang via UMTS en LTE en via openbare of bedrijfsinterne hotspots. De End Point Control (EPC) herkent specifieke kenmerken van Android-toestellen en controleert of deze worden nageleefd alvorens toegang te verlenen tot het bedrijfsnetwerk. De app is nu gratis beschikbaar in de Android Market.