Orde in de cloud via orkestratie, schaling en beheer

We zitten midden in de grote verandering van tijden – van on premises veilig de cloud in. In de aanloop naar CLOUD 2019 legt Paul-H. Mathes, BDM VMware Vendor Management, Tech Data, uit wat de knelpunten zijn bij multi-cloud management.

Welke aanpak raadt u cloudproviders aan voor efficiënt multi-cloud management?

Mathes: Bij de implementatie van multi-cloudbeheer in de hosting- of MSP-omgeving gaat het in wezen om de duurzame implementatie en efficiënte afweging van de volgende afzonderlijke stappen, zoals het holistische concept en de realisatie van de complete IT-infrastructuur, in combinatie met de selectie en het gebruik van een cloudbeheerplatform (CMP), d.w.z. een beheerconsole voor het beheer van verschillende cloudproviders. Alle gangbare cloud-varianten, zoals private cloud, public cloud, hybride cloud en multi-cloud, kunnen volledig of slechts gedeeltelijk onder een CMP worden gerepresenteerd – waarbij vanuit zakelijk oogpunt de nadruk op de toegevoegde waarde van de eigen diensten van het bedrijf op de voorgrond dient te staan. Die wichtigsten Punkte sind dabei – auch nach den Erfahrungswerten unserer Cloud Provider – in erster Linie die Orchestrierung, also die Einbindung von Cloud-Skalierung, gefolgt von der Berücksichtigung der SLAs im Hochverfügbarkeits-Segment und dem ­Sicherheits-Management in Bezug auf die Datenspeicherung innerhalb oder außerhalb der Cloud-Infrastruktur.

► Mehr Infos zur Cloud 2019 – Technology & Services Conference

 

.mybutton {background-color:#00378B;display:inline-block;cursor:pointer;color:#ffffff;font-size:15px;padding:13px 31px;width:60%;}.mybutton:hover {background-color:#1761f3;}.mybutton:active {position:relative;top:1px;}

 

Welche Rolle werden On-Prem- beziehungsweise Hybrid-Szenarien spielen?

Mathes: Wat cloud-technologie betreft, vertrouwt een groot deel van de Duitse bedrijven blijkbaar op een hybride model voor de toekomst, dat zowel on-prem scenario’s als “public cloud”-exploitatiemodellen omvat onder de overkoepelende term “hybride cloud”. De keuze van het adaptieve cloud-model moet in de eerste plaats gebaseerd zijn op de specifieke toepassingen en de lucratieve implementatie ervan in de dagelijkse werking van het datacenter. Bij de “rolverdeling” van de verschillende scenario’s kan de voorkeur worden gegeven aan on-prem scenario’s voor gegevensgevoeligheid en complexe workflows, terwijl hybride scenario’s de voorkeur verdienen voor hoge flexibiliteitseisen in combinatie met procesflexibiliteit – zoals de colocatie datacenter verbinding in relatie tot cloud providers en carriers. Combinatieomgevingen bieden daarentegen het voordeel dat er op een meer individuele basis rekening kan worden gehouden met compliance- en beveiligingseisen.

>