Het favoriete programma gaat zo beginnen, we zijn niet thuis en de data van ons telefoonabonnement is op: hier is hoe je in deze gevallen digitale terrestrische tv kunt kijken.
Miljoenen Italiaanse digitale terrestrische tv-kijkers willen geen van hun favoriete tv-programma’s missen of een aflevering overslaan van de tv-serie waar ze het meest van houden. Soms kun je echter geen tv kijken omdat je niet thuis bent en moet je op zoek naar alternatieve oplossingen.
De populairste en meest gebruikte is om het programma streaming te bekijken, op een smartphone of tablet. Dit werkt meestal heel goed, maar er is één niet te onderschatten probleem: als we ons niet in Wi-Fi-bereik bevinden, zullen we de gegevens van de audio-videostream ontvangen via de mobiele verbinding, met een zware impact op ons telefoonabonnement. Andere keren is de gegevensdekking dan niet erg goed en zal het programma te zien zijn in lage resolutie of zelfs schokkerig als gevolg van buffering. In dergelijke gevallen is het erg handig om een DVB-T2-ontvanger voor Android-toestellen bij de hand te hebben, d.w.z. een kleine digitale terrestrische tuner om aan te sluiten op uw smartphone of tablet om programma’s niet via streaming, maar rechtstreeks via het digitale terrestrische signaal te bekijken. In jargon worden deze apparaten “OTG-tuners” genoemd, omdat ze via USB OTG-technologie, d.w.z. “On-The-Go”, verbinding maken met het Android-toestel (hier leggen we uit wat dat is)
Devb-T2 OTG-tuner, hoe het werkt
Een tweede generatie OTG-tuner voor digitale terrestrische televisie is een vrij eenvoudig apparaat, dat niet eens zo veel kost: het bestaat uit een kleine doos die de eigenlijke tuner bevat en via de USB-poort verbinding maakt met de smartphone. Het bestaat uit een heel klein kastje dat de eigenlijke tuner bevat en via de USB-poort wordt aangesloten op de smartphone. Je kunt een kleine draagbare antenne aansluiten, die in de doos is inbegrepen, of (een nog betere keuze) een versterkte DVB-T2-antenne die je al thuis hebt (zie onze gids voor versterkte DVB-antennes hier).
Door middel van de USB-poort en de OTG-standaard, die door vrijwel alle Android-apparaten wordt ondersteund, stuurt de tuner de audio-videogegevensstroom naar de smartphone of tablet. Deze stream wordt vervolgens beheerd en op het scherm weergegeven door een speciale app.
Devb-T2 OTG tuner, hoeveel kost het
Er zijn helaas niet veel van dergelijke apparaten op de markt, maar ze kosten in ieder geval erg weinig: tussen de 20 en 30 euro. Het zijn geen producten van topkwaliteit, zoals de lage prijs bevestigt, maar ze kunnen het verschil maken tussen wel of geen TV kijken bij vele en frequente gelegenheden.
Er zijn ook enkele kleine beperkingen waarmee rekening moet worden gehouden, als we besluiten een van deze producten aan te schaffen. De Android TV-ontvanger van Dahurhaft, bijvoorbeeld, heeft een micro-USB-poort en niet een handigere (en meer gebruikelijke, op recente smartphones) USB-C-poort. Iedereen met een apparaat met een USB-C-poort zal dus een adapter moeten gebruiken.
Het kan ook maar op 30 kanalen tegelijk afstemmen, maar dat moet genoeg zijn om onze favoriete programma’s van de grote omroepen te bekijken. Anderzijds wordt het verkocht met drie soorten antennes, waarvan er één (de armbandantenne) u in staat stelt het toestel volledig mobiel te gebruiken.
Italiaonline presenteert producten en diensten die online kunnen worden gekocht bij Amazon en/of andere e-commerce sites. In geval van aankoop via een van de links op de pagina, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of van de andere genoemde e-commerce sites. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.
.