Motorsport, de Football Manager voor Formule 1-liefhebbers

De nieuwe managementgame voor het beheren van alle details van een raceteam, van de keuzes die je tijdens de race maakt voor de coureurs tot de uitgavenbudgetten van het team

Sinds de begindagen zijn racegames gericht op perfecte auto’s, zo realistisch mogelijke circuits en weersomstandigheden, of onderdelen die je kunt uitproberen om de prestaties te verbeteren. Deze keer neemt Motorsport Manager je mee uit de cockpit om een Formule 1 team te managen.

Motorsport, de Football Manager van het racen. Tot zover je persoonlijke ambities om te winnen. Met Motorsport Manager moet je alle details van een F1-raceteam beheren. En het gaat niet alleen om het onderhoud van de auto en de onderdelen, maar ook om de uitgaven en de sponsoring van het team. We moeten de prijzen per gewonnen grand prix vaststellen, de reiskosten balanceren, e-mails versturen, het personeel beheren en zelfs de catering van het team regelen. En hopen dat de wedstrijdleiding niets verdachts vindt in ons team. Dat kan ons boetes of straffen kosten.

Winnen moet je plannen

(Overgenomen van YouTube)

Motorsport kan, net als veel andere games in zijn soort, in het begin erg moeilijk zijn en ook zenuwslopend. Een race winnen, in feite, tijdens onze eerste paar grand prix zal niet gemakkelijk zijn. Het feit dat onze coureurs steeds naar de laatste rijen glippen, zal onze zenuwen op de proef stellen. Maar zelfs in de race zullen we maar weinig invloed hebben op ons team. We zullen de pitstoptijden en de bandencompound kiezen. En pas op voor fouten, want de ego’s van de bestuurders zijn groot en het risico dat je ruzie krijgt over de radio ligt om de hoek. En de belangrijkste sponsors komen pas bij de eerste behaalde punten. Geen sponsors, geen top coureurs. Geen snelle rijders, geen overwinningen.

Intuïtief in zijn complexiteit

Ondanks een objectieve moeilijkheidsgraad, althans voor degenen die geen experts zijn in de wereld van het racen, is Motorsport zeer intuïtief en de tutorial helpt zelfs nieuwkomers in het genre op een uitgebreide manier. En in die zin heeft ontwikkelaar PLAYSPORT goed werk verricht. De intuïtieve interface komt deels voort uit de begindagen van het spel, dat ooit alleen bruikbaar was op Android en iOS mobiel. Nu zal het draaien voor PC op Mac, Linux en Microsoft voor €35. Een van de grote minpunten is de totale afwezigheid van rechten, in tegenstelling tot het eerder genoemde Football Manager. Dus geen sponsors zoals Coca-Cola of Mobil, en geen Hamilton of Vettel om te tekenen voor grote overwinningen.