Dugout: de voetbal social die oorlog wil voeren tegen Facebook

Het eerste sociale netwerk voor voetbalfans, zodat ze geen enkel nieuwtje missen op of naast het veld, is een feit. Bij de Italianen Milaan, Roma en Juve

Een voetbalwedstrijd duurt niet langer slechts 90 minuten. Dankzij de sociale media kunnen we bijna elke seconde te weten komen wat onze favoriete spelers op en naast het veld doen. Dugout is gemaakt om ervoor te zorgen dat je geen enkel moment uit het leven van je favoriete spelers hoeft te missen.

Dugout en de uitdaging aan Facebook. Dugout is niet zomaar een accumulator van nieuws, video’s en statistieken over ons favoriete team of spelers. Het is een echt sociaal netwerk dat alle leden exclusieve inhoud zal garanderen. Video’s, interviews en curiosa die de eerste 24 uur nergens anders op het net te vinden zijn. Het doel van de clubs die zich hebben aangesloten, waarvan sommige ook bestuurders in het organigram van het sociale netwerk hebben, en van de oprichters zelf, is de concurrentie aan te gaan met andere sociale netwerken, met name Facebook en Instagram.

Wie zit er in Dugout?

Kate Burns, een voormalig Google, AOL en Buzzfeed executive, is gekozen als executive vice-president van Dugout. Het sociale netwerk is in het bijzonder gericht op de doelgroep van “millennials” en wil daarbinnen het grootste deel van de voetbalgerelateerde reclame aantrekken. Het sociale netwerk heeft ook een oogje op nieuwe markten, en het is geen toeval dat een van de acht talen die momenteel beschikbaar zijn (waaronder Italiaans) Indonesisch is. Onder de Italiaanse ploegen die op dit moment aanwezig zijn, bevinden zich Roma, Juventus en Milan. Op Europees niveau zijn onder meer Arsenal, Chelsea, Barcelona, City, PSG en Bayern München aanwezig. Terwijl onder de speler-partners zijn: Gareth Bale, Alexis Sanchez, Edinson Cavani, Joe Hart en vooral Neymar. Je hoeft alleen maar naar de cijfers van laatstgenoemde op Facebook en Instagram te kijken om te begrijpen wat voor commercieel rendement een aanzienlijk succes van Dugout zou kunnen hebben.

Hoe werkt Dogout?

Eerst moeten we ons registreren. We kunnen dit doen door onze Facebook, Twitter, Google account te koppelen, of via e-mail. Dugout heeft een home page waar je al het laatste nieuws en video’s kunt vinden. Dan is er een persoonlijke pagina waar we een lijst kunnen samenstellen van onze favoriete spelers en teams, zodat we niets missen in hun referentie. Het kiezen ervan is vrij eenvoudig, u hoeft ze alleen maar uit de lijsten te kiezen. Ten slotte is er de sectie Profiel, die nog steeds erg eenvoudig is, waar u het nieuws kunt zien gefilterd op basis van uw interesses.