Hoe u meerdere Facebook-accounts op dezelfde browser kunt gebruiken

Om meerdere Facebook-accounts op Chrome te openen, moet u Session Box installeren, een extensie die heel eenvoudig te installeren en te gebruiken is

Facebook is een sociale netwerksite die zich leent voor een verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden. Van eenvoudig vermaak tot marketing voor bedrijven. Het moet ook gezegd worden dat ontwikkelaars de algoritmen regelmatig bijwerken om geheel nieuwe functies te implementeren.

Er zijn verschillende gevallen waarin we meerdere Facebook-accounts tegelijk moeten gebruiken. Normaal moeten we verschillende browsers openen om dit te doen. Want als we een nieuw venster openen, zal de browser onze vorige login herkennen en ons terugbrengen naar de hoofdpagina van ons profiel. Gelukkig kunt u met Chrome meerdere pagina’s van verschillende Facebook-accounts openen in dezelfde browsersessie. U hebt hier geen grote vaardigheid of kennis voor nodig, maar installeert gewoon een speciale extensie die is ontworpen voor Google Chrome.

Hoe Session Box werkt

De extensie in kwestie wordt Session Box genoemd. Het is een volledig gratis oplossing waarmee u verschillende pagina’s van hetzelfde sociale netwerk kunt openen, maar met verschillende profielen, zonder dat u van browser hoeft te veranderen of incognito browsing hoeft te gebruiken. Aan de slag gaan met Session Box is heel eenvoudig. Zodra u de extensie hebt geïnstalleerd, hoeft u alleen nog maar een paar handelingen uit te voeren. Denk eraan dat extensies in Chrome te vinden zijn in het menu (het pictogram met drie verticale stippen) onder Andere hulpmiddelen. Om een nieuwe Facebook-pagina te openen met een nieuwe account, klikt u op het uitbreidingspictogram en vervolgens op het +-symbool naast de naam van het sociale netwerk. Zodra dit is gebeurd, wordt automatisch een nieuwe pagina van het sociale netwerk geopend en kunnen we onze inloggegevens invoeren.

De functionaliteiten van Session Box

Om verwarring te voorkomen, maakt Session Box ook een goede mate van personalisatie mogelijk voor de verschillende pagina’s van het sociale netwerk die tot dat moment zijn geopend. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een naam geven aan de verschillende geopende pagina’s, maar ze ook onderscheiden door middel van herkenningskleuren. Onthoud dat deze extensie gebruikt kan worden op Facebook, maar ook op alle sites die een login vereisen. Om het beheer en het bewegen door de verschillende open sessies te vereenvoudigen, heeft Session Box ook een aantal sneltoetsen die kunnen worden gebruikt om dingen te versnellen. Last but not least beschermt de extensie de privacy van de gebruiker en voorkomt dat de sites die tijdens de verschillende sessies worden geopend, onze bewegingen in de gaten houden.