Eset sluit langdurige samenwerking af met Krämer IT

De IT-beveiligingsspecialist Eset en Krämer IT Solutions, leverancier van de RMM-oplossing Server-Eye, zijn een langdurige samenwerking overeengekomen. Daarbij zullen de endpoint security-producten van de Slowaakse fabrikant in het RMM-platform worden geïntegreerd.

Remote Monitoring & Management (RMM) software is een essentieel hulpmiddel voor MSP’s. De beveiligingsfabrikant Eset intensiveert daarom zijn partnerschap met Krämer IT Solutions, de leverancier van het RMM-platform Server-Eye. Daartoe is de Slowaakse beveiligingsfabrikant een langdurige samenwerking met het systeemhuis uit Saarland overeengekomen, die is gebaseerd op een diepere integratie van de technologieën van beide bedrijven.

Zo zijn de Eset-producten Endpoint Antivirus en File Security nu geïntegreerd als onderdelen van de Managed Antivirus-module in Server-Eye. Partners verwerven de hiervoor vereiste licenties via de distributie. Als zij een aanvullende MSP-overeenkomst met de beveiligingsprovider sluiten, krijgen zij speciale voorwaarden van Also en Ebertlang. Anderzijds is de Direct Endpoint Technology van Eset geïntegreerd in de Server-Eye-interface, zodat alle producten van de beveiligingsspecialist via het RMM-platform kunnen worden beheerd.

“Tegenwoordig willen systeemhuizen een centrale beheertool om efficiënt, snel en eenvoudig in de behoeften van hun klanten te kunnen voorzien,” legt René Claus, Channel Manager MSP bij Eset Duitsland, uit. Antivirus is in dit verband een belangrijk onderwerp. Door Eset in Server-Eye te integreren, kunnen partners “hun klanten aantrekkelijke, interessante en complete oplossingspakketten aanbieden, gebundeld in één enkele interface”.