Toegangsbeveiliging voor netwerk en Outlook Web App

Eset is beter bekend van antivirusoplossingen, maar biedt nu ook een tool voor toegangscontrole voor bedrijven. Met Eset Secure Authentication dient de smartphone als tokengenerator om het VPN en de Outlook Web App te beveiligen met behulp van twee-factor authenticatie.

Wanneer medewerkers via een laptop toegang krijgen tot het netwerk of gebruik kunnen maken van de Outlook Web App, moet de beveiliging al verder gaan dan een eenvoudig wachtwoord. Eset Secure Authentication brengt daarom een tweede authenticatiefactor in het spel.

De applicatie draait op 32- en 64-bits versies van Microsoft Windows Server 2003, 2003 R2, 2008, 2008 R2 en 2012. Naast het statische wachtwoord genereert de tool een eenmalig wachtwoord (OTP) en geeft dit weer op de smartphone of tablet van de werknemer.

Aan de clientzijde wordt een aantal mobiele besturingssystemen ondersteund; de minimumvereisten zijn: iOS 4.2.1, Android 2.1, Windows Phone 7, Windows Mobile 6, BlackBerry 4.3 tot 7.1, alsmede Symbian-versies en andere besturingssystemen voor mobiele telefoons die J2ME ondersteunen.

Eset heeft ook aan oudere mobiele telefoons gedacht: de oplossing ondersteunt ook verificatie op basis van sms-berichten. Dit betekent dat het systeem desgewenst ook zonder client-applicatie kan worden gebruikt.

Ignacio Sbampato, ESET Chief Sales & Marketing Officer, ziet vooral toegevoegde waarde voor kleine en middelgrote ondernemingen: “Eset Secure Authentication is geschikt als out-of-the-box-oplossing voor wie niet wil investeren in dure hardware voor 2-factor authenticatie of niet geïnteresseerd is in een ingewikkelde oplossing.”

In Noord-Amerika is Eset Secure Authentication al sinds eind februari in gebruik, en nu is de tool ook beschikbaar in Duitsland en andere geselecteerde Europese landen. De fabrikant distribueert de oplossing zowel via de website van Eset als via gespecialiseerde dealers.