Krämer IT breidt Server-Eye uit tot een RMM-platform

Met zijn monitoringtool Server-Eye is het Eppelbornse systeemhuis Krämer IT al tien jaar een technologieleverancier. Inmiddels heeft het bedrijf uit Saarland zijn systeem uitgebouwd tot een volwaardig RMM-platform en zet het door met de uitbreiding van zijn ecosysteem.

De Server-Eye Partner Day 2019 markeerde een keerpunt: Voor het eerst verscheen systeemhuis Krämer IT Solutions met zijn monitoringsysteem onder de slogan “Simply more in it”, die pas twee weken voor het evenement was aangenomen. Met de nieuwe claim geeft het in Eppelborn gevestigde bedrijf aan dat zijn oplossing nu veel meer kan dan alleen IT monitoren. Het scala aan functies omvat ook beheerde antivirus, onderhoud op afstand, patchbeheer en klantenbeheer. De vorige claim “IT-monitoring uit Duitsland” werd daarom na tien jaar vervangen. Server-Eye is nu “een holistisch platform” voor remote monitoring & management (RMM), benadrukt Michael Krämer, oprichter en directeur van Krämer IT.

Het systeemhuis uit Saarland is al in 2009 begonnen met de opbouw van een indirect verkoopkanaal voor zijn technologie, die in eerste instantie voor eigen gebruik is ontwikkeld. Vandaag wordt Server-Eye gebruikt door bijna 2.000 collega’s uit de sector die het gebruiken om de infrastructuren van hun klanten te bewaken, te beheren en te beschermen. Ongeveer 150 van hen kwamen eind augustus naar de partnerdag in Saarbrücken. Met inbegrip van de vertegenwoordigers van fabrikanten en hun eigen medewerkers, bedroeg het aantal deelnemers aan het evenement ongeveer 240.

Technologiepartners

Essentieel voor Krämer IT zijn technologiepartners die essentiële functies bijdragen aan het toepassingsgebied van Server-Eye. Hiertoe behoren de fabrikanten Baramundi (patchbeheer), Eset, Sophos (beide beveiliging) en PCVisit (onderhoud op afstand). Vlak voor de partnerdag bereikte het bedrijf uit Saarland overeenstemming over een langdurige samenwerking met Eset voor managed antivirus. Tijdens het evenement werd ook een samenwerking aangekondigd met de in Hüllhorst gevestigde aanbieder Wortmann, wiens Terra Cloud Backup aan het RMM-platform zal worden gekoppeld. Dit betekent dat de backup-agent van de East Westphalians in de toekomst via de Server Eye-console op de systemen van klanten kan worden geïnstalleerd en geconfigureerd. APC, Datacore, Microsoft, NetJapan, Network Box, Neumeier AG, Reddox en Starface presenteerden zich ook op het evenement.

Het Server Eye team is ook intern continu bezig met de ontwikkeling van het platform. In sommige gevallen werken de software-architecten samen met de technologiepartners, zoals bij de module voor patchbeheer, die de afgelopen maanden samen met Baramundi werd gemoderniseerd en nu “Smart Updates” wordt genoemd. De huidige ontwikkelingsprojecten zijn ook gericht op het uitbreiden van de automatiseringsmogelijkheden, het verbeteren van het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van de software en het flexibeler maken van de architectuur. Het algemene doel is het systeem eenvoudiger, slimmer en duidelijker te maken.

Dit jaar heeft het bedrijf vijf extra programmeurs aangenomen voor de RMM-oplossing. Verwacht wordt dat in de komende maanden nog vijf posten zullen worden ingevuld. Momenteel staat er een 27-koppig team achter Server-Eye, waaronder verkopers en presales consultants. In totaal heeft Krämer IT, het grootste systeemhuis in het Saarland, 108 mensen in dienst. Het bedrijf uit Eppelborn biedt de software aan als een dienst en werkt samen met de dienstverlener Eurodata uit Saarbrücken als hostingpartner.

Het komt erop neer dat de investering in het platform duidelijk zijn vruchten afwerpt voor de IT-specialist. Elke maand komen er zo’n 20 nieuwe partners bij, aldus directeur Krämer. De leverancier profiteert ongetwijfeld van het groeiende belang van beheerde diensten in de portefeuille van systeemhuizen. Volgens de “IT Service Price Mirror 2019” van de gespecialiseerde handelscoöperatie Synaxon, die hiervoor 600 partners enquêteerde, is Server-Eye nu het op één na meest gebruikte RMM-platform in het Duitse kanaal. Met een aandeel van 19,4 procent ligt het achter de MSP van Solarwind (35,0 procent) en voor de Managed Workplace van Barracuda (7,6 procent). Wat tevredenheid betreft, staat het systeem uit het Saarland in de middenmoot, zo blijkt uit het Synaxon-onderzoek.

Aanvullende informatie over het onderwerp

Van computerkleinhandelaar tot systeemhuis

Krämer IT Solutions, gevestigd in Eppelborn, is volgens eigen informatie het grootste systeemhuis in het Saarland. Het bedrijf telt 108 werknemers en biedt naast de verkoop van producten een breed scala van diensten aan. Door het grote aandeel van outsourcing-, onderhouds- en beheerde-dienstencontracten komt nu ongeveer 80% van de omzet uit recurrente inkomsten. De klantenkring van de IT-specialist, die stevig verankerd is in de regio, omvat zowel commerciële eindklanten als een dertigtal steden, gemeenten en districten. De gemeentelijke sector is goed voor ongeveer 30 procent van de activiteiten van Krämer IT Solutions.

Het bedrijf werd in 1992 opgericht door Michael Krämer onder de naam Crazy Bytes. De toen 17-jarige legde zich aanvankelijk toe op het verkopen en repareren van computers vanuit zijn kelder thuis. In 1997 opende de jonge ondernemer een winkel in Eppelborn. Naarmate de technologie- en dienstenportefeuille groeide, werden de systeemactiviteiten steeds belangrijker. Sinds 2001 draagt het systeemhuis, waarvan het hoofdkantoor in een voormalig schoolgebouw is gevestigd, zijn huidige naam.

Op één lijn

Verbetering van de tevredenheidsbeoordelingen kan de drijfveer zijn achter de investeringen in de verdere ontwikkeling van Server-Eye. Michael Krämer is er echter van overtuigd dat technologische prestaties slechts één aspect zijn van succesvolle partnerschappen en niet eens het belangrijkste. “De doorslaggevende factor is vertrouwen in samenwerking op ooghoogte.” Het feit dat de Server Eye-provider zelf als systeemhuis fungeert, helpt hierbij en maakt het gemakkelijker om de behoeften in het kanaal te begrijpen.

Deze beoordeling wordt desgevraagd door gebruikers bevestigd. “De open en eerlijke manier waarop Krämer IT met ons als partners omgaat, heeft ons overgehaald om van een oplossing van de concurrent over te stappen op Server-Eye”, meldt Markus Nölker, Managing Director van het in Paderborn gevestigde systeemhuis Nacura. De ondersteuning door de Saarlandse onderneming is “super” en beperkt zich niet alleen tot de technologie, maar strekt zich ook uit tot de verkoop. En niet in de laatste plaats is hun bedrijfsmodel “eenvoudig en eerlijk”.

Timo Zimmerschied, directeur van Stormguards, een MSP uit Vallendar bij Koblenz, is een soortgelijke mening toegedaan. “We vinden bij Krämer IT altijd een contactpersoon met onze zorgen die ons onmiddellijk helpt.” Hij waardeert ook de mogelijkheid om verzoeken tot de Server Eye-programmeurs te richten, bijvoorbeeld met betrekking tot de ontwikkeling van specifieke sensoren. Als extra pluspunt noemt de Rijnlander het prijsmodel, dat “ons als kleine partner niet benadeelt ten opzichte van grote bedrijven”.