LG wil de tabletmarkt opschudden met de G Pad 8.3

De fabrikant LG breidt zijn portfolio uit met de G Pad 8.3 tablet, waarop het besturingssysteem Andriod 4.2.2 (Jelly Bean) is geïnstalleerd.

LG Electronics voegt de G Pad 8.3 tablet toe aan haar “G” premium productlijn. Volgens de fabrikant is het apparaat de eerste acht-inch tablet met een full HD-scherm (1920 x 1200 pixels / 273 ppi).

“LG is bezig met een comeback in de tabletmarkt. De G Pad is een ideale aanvulling op onze G2 en geeft onze G premium productlijn met de meest geavanceerde apparaten extra aantrekkingskracht,” verklaart Oliver Kinne, Director Sales and Marketing Mobile Communications bij LG Electronics Duitsland.”

De LG tablet is uitgerust met de Qualcomm quad-core Snapdragon 600 processor, die klokt op 1,7 gigahertz. Het interne geheugen is 16 gigabyte, het werkgeheugen heeft een capaciteit van twee gigabyte. De frontcamera biedt een resolutie van vijf magapixel, de achtercamera 1,3 megapixel.

Al met al meet de G Pad 8.3 216,8 x 126,5 x 8,3 millimeter en weegt 339 gram. Als besturingssysteem is Android 4.2.2 (Jelly Bean) geïnstalleerd.

LG’s “QPair”-app zorgt ervoor dat elk gesprek en elk bericht dat een gebruiker via een smartphone ontvangt, ook op de tablet binnenkomt. Gebruikers kunnen dan ook antwoorden via de G Pad. Notities op de G Pad kunnen met de app ook worden opgeslagen op de smartphone en worden gedeeld met andere apparaten.

Daarnaast heeft LG de G Pad uitgerust met verschillende functies zoals Slide Aside. Dit is ontworpen om multitasking gemakkelijker te maken door actieve apps naar de zijkant te schuiven met een veegbeweging van drie vingers. “QSlide” beheert tot drie verschillende apps in één venster en “KnockON” zet het apparaat aan of uit door twee keer op het scherm te tikken.

LG lanceert de G Pad 8.3 in het vierde kwartaal van 2013 in de kleuren zwart en wit. Die Preise gibt LG derzeit noch nicht beaknnt.

Seine offizielle Weltpremiere hat das Tablet am 5. September auf der IFA in Berlin (Halle 11.2, Stand 101).