Fietsen met Zwift, de virtual reality racesimulator

De indoor fietssoftware gebruikt sensoren om onze vorderingen op een scherm weer te geven en andere gebruikers uit te dagen met een avatar

Bent u bekend met Zwift? Om het maar eens ronduit te zeggen, het zou kunnen worden omschreven als indoor cycling software. Maar in werkelijkheid is het veel meer dan dat. Het is een gemeenschap van enthousiastelingen die hun trainingen en wedstrijden graag virtueel delen. Gaming, fitness en sociaal gecombineerd.

Hoe Zwift werkt. Zonder al te veel in detail te treden, Zwift is een software ontworpen voor mensen die graag thuis of in de sportschool op rollers rijden. Dankzij een scherm zien we onze avatar de activiteit in ons eigen tempo doen. We kunnen een ritje maken met een verre vriend, of deelnemen aan een echte race tegen andere gebruikers. We kunnen ook de route kiezen die we verkiezen. Non c’è bisogno di attrezzature di ultima generazione, i sensori sono infatti applicabili su quasi tutte le biciclette da corsa con rulli. Ovviamente questi sensori cambiano la difficoltà in base al percorso scelto. Se siamo in salita, pianura o discesa.

Prezzi e vantaggi

zwift-personalizzazione.jpgFonte foto: Web

Come personalizzare Zwift

Abbonarsi a Zwift è semplice e costa circa 10 dollari al mese. Non è pensato solo per gli esperti di ciclismo, anzi è possibile scegliere tra percorsi e allenamenti anche per principianti. Non è ancora molto famoso anche se gli utenti sono molto contenti delle funzioni del servizio, tanto che la media di un allenamento per utente è più lunga di un’ora. Un dato significativo se consideriamo che parliamo di un esercizio comunque indoor. Il suo punto di forza è l’aspetto del gioco e la voglia di superare i propri limiti o di battere gli avversari. Zelfs Mark Zuckerberg prees Zwift en het potentieel ervan nadat hij het had uitgeprobeerd voor revalidatie.

De toekomst van fitness met gamification

zwift-interfaccia.jpg

De interface van Zwift

Een van de grootste problemen bij de ontwikkeling van Zwift is het gebruik van media en technologieën die nog niet zo wijdverspreid zijn. Niet iedereen heeft rollers en niet iedereen wil in een sportschool of binnenshuis trainen. Het uitdagingsaspect zou Zwift echter ten goede kunnen komen. Een profiel hebben met een avatar en persoonlijke statistieken, anderen uitdagen, het merk en type fiets kiezen en zelfs jerseykleuren. En in die zin wil het bedrijf verbeteren door in 2017 nieuwe aspecten op te nemen zoals snorren, sikjes, juwelen en dergelijke en door tijdens de rit steminteractie te introduceren. Het uiteindelijke plan van Zwift is om alles om te zetten in een mobiele app, in eerste instantie alleen beschikbaar voor iOS, waardoor het gebruik van de dienst eenvoudiger wordt. Een aspect dat het veld ook zou kunnen uitbreiden naar marathons. Het is geen toeval dat de startup onlangs 25 miljoen dollar aan financiering heeft ontvangen. Het is niet precies bekend wie de ‘weldoeners’ waren, maar ze schijnen afkomstig te zijn van een bekend Londens bedrijf dat zich onder andere bezighoudt met de videogamesector.

Mogelijke toekomstige ontwikkelingen

Het is waarschijnlijk dat Zwift zich sterk zal richten op virtual reality, hoewel het gebruik van vizieren voor lange trainingssessies of races in VR nog moeilijk voor te stellen is. In plaats daarvan is het waarschijnlijker dat de app wordt ontwikkeld en samenwerkt met sportscholen en fabrikanten van hometrainers en loopbanden om de app rechtstreeks in die sportscholen in te bouwen. CEO Eric Min zegt dat hij het meest actieve bestaande fitnessplatform op sociaal gebied wil creëren. Min speelt ook de veiligheidsfactor voor binnenfietsers op. Geen zorgen met auto’s, schema’s of onvriendelijke gebieden.

(Openingsvideo Indoor Cycling Outdone is van YouTube)

Enkele van de video’s in deze sectie zijn van het internet gehaald en daarom beoordeeld in het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie, kunt u eenvoudig om verwijdering verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.