WhatsApp: Italië krijgt 2x snellere spraakprompts

Snellere spraakprompts op WhatsApp is essentieel bij lange spraakprompts of in grote groepen: het is nu mogelijk, hier lees je hoe.

Spraakprompts, het genot en de verrukking van de hedendaagse messaging-apps. Ze zijn geweldig voor het verzenden van korte berichten in een oogwenk, vooral als je haast hebt of zo druk dat je niet kunt schrijven, maar verschrikkelijk als ze afkomstig zijn van de meest spraakzame vriend in de groep.

WhatsApp, met zijn nieuwste innovatie die rechtstreeks uit het beta-kanaal komt, heeft zojuist een beslissende stap voorwaarts gezet om het dagelijks leven duurzamer te maken voor degenen die geplaagd worden door lange of zeer lange voicemails. Sinds een paar uur is het mogelijk om het afspelen van een verzonden of ontvangen spraakbericht op een heel eenvoudige manier te versnellen. Dit is geen nieuwe functie, want concurrerende apps zoals Telegram bieden deze faciliteit al geruime tijd, maar WhatsApp, dit is niet nieuw, gaat liever in een langzamer tempo te werk en introduceert nieuwe functies pas wanneer het zeker weet dat ze het kunstje zullen doen en goed zijn ontwikkeld.

Snelle weergave van WhatsApp-voicemails

Het versnellen van een voicemailbericht op WhatsApp is, zoals gezegd, heel eenvoudig: na de gebruikelijke tik op de afspeelknop om het afspelen te starten, wordt de WhatsApp-profielfoto van de persoon die het voicemailbericht heeft verzonden vervangen door de “1x”-indicator, die benadrukt dat er op normale snelheid wordt afgespeeld.

Een enkele tik op deze nieuwe grijze achtergrondindicator schakelt over naar 1,5x afspelen, terwijl een tweede tik overschakelt naar 2x, d.w.z. luisteren op dubbele snelheid. Met een derde tik keer je terug naar de normale afspeelsnelheid van 1x.

Dit is althans het geval op iOS, waar de nieuwe functie lijkt te zijn uitgerold naar een groot aantal WhatsApp-gebruikers, terwijl de release op Android in een langzamer tempo lijkt te verlopen. Volgens de informatie die we hebben, vordert de release van WhatsApp fast voice playback ook in hetzelfde tempo op WhatsApp web, de applicatie van Facebook’s dochter voor pc en Mac.

Het lijkt erop dat de versie van de applicatie die fast voice playback introduceert op Android nummer 2.21.9.15 in het stabiele kanaal is, terwijl het op iOS nummer 2.21.100.15 is. In de changelog voor beide versies staat: “Je kunt nu op verschillende snelheden naar gesproken berichten luisteren door de 1x/1,5x/2x-toetsen te activeren terwijl het bericht wordt afgespeeld.

De komst van snel afspelen en hoe je het krijgt

Snelle voice playback werd eerst geïntroduceerd op WhatsApp Beta – het kanaal voor degenen die een voorproefje willen zien van de nieuwe functies die naar iedereen komen ten koste van enige instabiliteit van de dienst – vervolgens teruggetrokken en uiteindelijk weer beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers van de betadienst.

Eindelijk heeft WhatsApp de afgelopen uren besloten om iedereen deze belangrijke stap voorwaarts te bieden in het beheer van gesprekken, wat soms – vooral in grote groepen – heel handig kan zijn.

Om het te krijgen, moet je controleren of er updates zijn voor de WhatsApp-applicatie. Op iOS opent u de App Store, tikt u op het tabblad Toepassingen onder aan het scherm en scrollt u omlaag totdat u een update ziet die nog moet worden bijgewerkt. Op Android opent u de Play Store, tikt u op uw foto in de rechterbovenhoek, vervolgens op Apps en apparaten beheren en controleert u de lijst met apps die wachten op updates.