Steve Bennett wordt President en CEO bij Symantec

Na een winstdaling van tien procent tot 172 miljoen dollar in het eerste fiscale kwartaal dat eind juni eindigde, heeft Symantec besloten zijn vorige CEO Enrique Salem met onmiddellijke ingang te ontslaan. De functie wordt overgenomen door bestuursvoorzitter Steve Bennett.

De maker van beveiligingssoftware Symantec wijzigt zijn CEO. Enrique Salem, al 19 jaar in dienst van de onderneming en chief executive officer sinds april 2009, heeft niet voldaan aan de verwachtingen van de raad van bestuur. Hij zal worden vervangen door Steve Bennett, die de functie op zich zal nemen naast zijn taken als voorzitter van de raad van bestuur.

“Op veel gebieden is het bedrijf de afgelopen drie jaar verbeterd,” zei Bennett. “Niettemin was de raad van bestuur van mening dat een verandering in leiderschap het beste zou zijn voor Symantec. Naar mijn mening presteert het bedrijf momenteel onder de maat.”

Steve Bennett trad in februari 2010 toe tot de raad van bestuur van Symantec en werd in 2011 voorzitter. Hij was president en CEO bij softwaremaker Intuit van 2000 tot 2007. Daarvoor werkte hij 23 jaar bij General Electric.