Tim Henneveld wordt CEO van TIM AG

Generiatiewisseling bij TIM: Gerd Henneveld, die lange tijd aan het hoofd stond van de in Wiesbaden gevestigde distributeur, draagt het voorzitterschap van de raad van bestuur en andere verantwoordelijkheden over aan zijn zoon Tim. De oprichter van het bedrijf blijft lid van de raad van bestuur.

Tim Henneveld is sinds mei CEO van het bedrijf, dat uiteindelijk naar hem is vernoemd. Eigenlijk staat het acroniem TIM voor Technology Import & Marketing. Gerd Henneveld, de oprichter en sinds lange tijd hoofd van de in Wiesbaden gevestigde distributeur, had bij het kiezen van de naam echter beslist zijn toen zevenjarige zoon in gedachten. Nu, op 42-jarige leeftijd, neemt hij het voorzitterschap over van de raad van bestuur, waarvan hij sinds de zomer van 2012 deel uitmaakt.

“Het werd tijd”, aldus de voormalige CEO, die de generatiewisseling bij TIM bondig toelicht. Gerd Henneveld blijft lid van de raad van bestuur en blijft verantwoordelijk voor financiën en boekhouding. Naast het voorzitterschap draagt de 69-jarige ook de verantwoordelijkheid voor human resources en marketing over aan zijn zoon. De leiderschapswissel, die officieel op 1 mei plaatsvindt, valt samen met het begin van het nieuwe boekjaar.

Van hotelmanager naar VAD-baas

Als CEO van de distributeur wordt het verantwoordelijkheidsgebied van Tim Henneveld dus steeds groter. Naast de twee bijkomende verantwoordelijkheden in de Raad van Bestuur, blijft hij verantwoordelijk voor de afdelingen Professional Services en IT, alsook voor de activiteiten van de TIM-bedrijven in Oostenrijk en Zwitserland. De bedrijfseconoom kwam in 2009 bij het bedrijf van zijn vader werken, nadat hij drie jaar bij een bank had gewerkt. Voor zijn studie volgde hij een opleiding tot hotelbediende.

De TIM-directie wordt gecompleteerd door Jörg Eilenstein, die verantwoordelijk is voor verkoop, productmarketing, business development en logistiek. De manager is sinds 2000 lid van de raad van bestuur en werkt sinds 1991 bij de VAD.

TIM is in 1985 opgericht door Gerd Henneveld in Wiesbaden. De afgestudeerde bedrijfskundige had eerder gewerkt in de gespecialiseerde kantoormachinehandel van zijn ouders, die hij aan het eind van de jaren zeventig had overgenomen.