Matthias Metz is voorzitter van de raad van toezicht bij Bechtle

Bechtle heeft een nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van vandaag in Heilbronn werd Dr Matthias Metz gekozen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen en vervolgens belast met de functie van voorzitter van het controleorgaan.

De Raad van Commissarissen van Bechtle stelde Dr Matthias Metz voor als nieuw lid van de Raad van Commissarissen tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering in het Congrescentrum Harmonie van Heilbronn. De ongeveer 500 deelnemers volgden dit voorstel met een meerderheid van 99,85 procent.

In de daaropvolgende constituerende vergadering van de raad van toezicht werd het onlangs gepensioneerde hoofd van de Bausparkasse Schwäbisch Hall unaniem gekozen als nieuwe voorzitter van de raad. Hij is daarmee de opvolger van Gerhard Schick, die tijdelijk het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen weer op zich had genomen nadat Klaus Winkler eind 2013 om familieredenen was afgetreden.

De medeoprichter van Bechtle, Gerhard Schick blijft nauw betrokken bij het bedrijf als erevoorzitter van de Raad van Commissarissen, maar zal zich terugtrekken uit alle operationele taken.

Metz (62) leidde Bausparkasse Schwäbisch Hall tot eind mei van dit jaar als voorzitter van de Raad van Bestuur. De doctor in de bedrijfskunde werkte er sinds 1998, was er sinds 1999 lid van de raad van bestuur en werd er in 2006 in de hoogste functie benoemd.