Voormalig IBM-manager wordt nieuwe baas bij Alcatel-Lucent

Er komt een wijziging in het management van Alcatel-Lucent in Duitsland. Wilhelm Dresselhaus wordt volgende week de nieuwe chief executive officer van de leverancier van netwerk- en telecommunicatieapparatuur.

Met ingang van 17 februari zal de voorzitter van de raad van bestuur van Alcatel-Lucent zijn functie neerleggen. Alf Henryk Wulf (49), zal dan managementverantwoordelijkheden op zich nemen in een andere technologiegroep.

Wulf werkt al 21 jaar bij Alcatel-Lucent. Hij werd in augustus 2003 in de raad van bestuur benoemd en werd voorzitter in januari 2009. In 2011 werd hij binnen de Alcatel-Lucent Group ook verantwoordelijk voor Oostenrijk en Zwitserland.

De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Alcatel-Lucent Duitsland wordt Wilhelm Dresselhaus vanaf 20 februari. Hij zal ook worden benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de holding. Wilhelm Dresselhaus (52) is afkomstig van IBM, waar hij sinds 1986 verschillende specialistische en managementfuncties heeft bekleed, laatstelijk als Managing Director Integrated Account Deutsche Telekom. Daarvoor leidde hij IBM’s Consulting Business voor de communicatie-industrie en Application Management Service in Duitsland en Europa.

|sl