20-voet container biedt plaats aan IT-ladingen tot 60 kilowatt

Schneider Electric presenteert een datacentermodule met geïntegreerde dompelkoeling. Het is gebaseerd op 20-voet ISO standaard containers die geprefabriceerd zijn door distributeur Avnet en uitgerust met chassis-level onderdompeling koeling van vloeistofkoeling specialist Iceotope.

De infrastructuur module maakt de betrouwbare levering van CPU- en GPU-intensieve high-performance computing toepassingen binnen zware omgevingen, op gedecentraliseerde IT-locaties en in datacenters. De toepassingen lopen uiteen van industriële fabricage en autoproductie tot telecommunicatie, defensie, mijnbouw en olie en gas.

Huisvest in een ISO-standaardcontainer van 20 voet biedt het alles-in-één-concept ruimte voor een IT-lading van maximaal 60 kilowatt. Maar er zijn ook oplossingen op maat mogelijk, die een maximaal IT-vermogen van maximaal 336 kW kunnen ondersteunen.

Naast de koeling bevat de containermodule ook een Schneider Electric “Galaxy VS” 3-fase UPS met 80 kW vermogen, evenals brandbeveiliging, volledig geïntegreerde warmteafvoer en redundante koeling. Monitoring met behulp van de “Ecostruxure IT” van de leverancier maakt ook eenvoudig te implementeren monitoring op afstand van IT-componenten en fysieke infrastructuur mogelijk.

Als onderdeel van de Ecostruxure modulaire datacenter productserie, maakt de vloeistofgekoelde geprefabriceerde module het mogelijk om nieuwe datacenter capaciteit te plannen, te bouwen en te installeren in een fractie van de tijd die klassieke datacenter oplossingen nodig hebben voor projectimplementatie. Alle componenten zijn in de fabriek geïnstalleerd en getest om vanaf dag één een betrouwbare en efficiënte IT-operatie te garanderen.

Verhoogde beschikbaarheid en efficiëntie met nauwkeurige onderdompelingkoeling op chassisniveau

Het gebruik van onderdompelinggekoelde systemen vermindert de behoefte aan luchtbehandelingsunits, vereenvoudigt de koelinfrastructuur en elimineert de behoefte aan extra ventilatoren. Dit heeft het dubbele effect dat enerzijds het energieverbruik van de infrastructuur wordt verminderd en anderzijds meer energie wordt geleverd voor de IT-belasting.

Dus werkt het product met een hoge mate van efficiëntie of kan het bogen op een lage PUE-waarde van ongeveer 1,15. Afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse kan de PUE-waarde ook lager zijn. Afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse zijn ook PUE-waarden van minder dan 1,03 haalbaar. Door het wegvallen van elektromechanische componenten die regelmatig moeten worden bijgewerkt en vervangen, worden ook de onderhouds- en servicekosten verlaagd.

Dankzij de “Ku:l 2”-serverbehuizingen van Iceotope die in het “Netshelter”-rack van Schneider Electric zijn geïntegreerd, is de IT-apparatuur volledig van de omgeving afgeschermd. Dit geeft server-, opslag- en netwerkcomponenten een extra fysieke beveiligingslaag die veilig beschermt tegen stof, gasdiffusie en vocht.

Voor betrouwbaarheid op afstand en IT-zichtbaarheid biedt de faciliteit

  • Proactieve bewaking en beheer met “Ecostruxure IT Expert”, Schneider Electric’s Datacenter Infrastructure Management (DCIM)-software voor edge, gedistribueerde IT en datacenters
  • Monitoring met “Ecostruxure Asset Advisor”, een cloudgebaseerde dienst voor bewaking op afstand, probleemoplossing en tracering.
  • Out-of-Band-Management (OOBM) über „Avnet Maaxboard“ mit „Redfish“-konformer API zur Verwaltung der IT-Ausstattung. Das funktioniert auch, wenn die Server ausgeschaltet sind oder nicht mehr reagieren.