Wat is Face ID?

Apple Face ID is een gezichtsherkenningsfunctie voor biometrische authenticatie die is toegevoegd in de iPhone X en die dient als vervanging voor de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 7 en als een efficiënter alternatief voor de traditionele manier om een ​​toegangscode of wachtwoord in te voeren op de smartphone.

Face ID is ontworpen om een ​​iPhone X te ontgrendelen door unieke gezichtskenmerken te identificeren terwijl het meer dan 30,000 onzichtbare stippen projecteert en analyseert die een nauwkeurige dieptekaart van het gezicht van de gebruiker creëren. Naast het ontgrendelen van de telefoon, kan Face ID ook worden gebruikt om goederen en diensten op de iPhone X te verifiëren en te betalen, waaronder Apple Pay, App Store en iTunes-aankopen.

Hoe Face ID werkt en hoe Face ID kan worden ingesteld

Terwijl sommige gezichtsherkenningssoftware kan worden ‘misleid’ door bijvoorbeeld een foto van de gebruiker voor de camera te plaatsen, gebruikt de iPhone X een TrueDepth-sensorcamerasysteem dat een infraroodcamera, puntprojector en schijnwerper toevoegt aan de bestaande camera mogelijkheden om een ​​echt 3D-gezichtsscansysteem te bieden dat de nauwkeurigheid van gezichtsherkenning aanzienlijk verbetert.

Voor gebruikers die Face ID willen instellen op hun iPhone X of later apparaat, is de eerste stap om je gezicht in te schrijven voor herkenning door naar Instellingen -> Face ID & Passcode te gaan en vervolgens op Enroll Face te tikken. Uw gezicht wordt op het apparaat weergegeven (via de camera aan de voorzijde) binnen een cirkel met groene vinkjes. Op dit punt worden uw gezichtskenmerken vastgelegd, geregistreerd en geanalyseerd terwijl u uw gezicht rond het camerabeeld beweegt om de basislijn vast te stellen voor toekomstig authenticatiegebruik.