IPhone 11 Pro, functies, prijs en releasedatum in Italië

Apple verandert de naam van zijn toestellen: binnenkort komen de iPhone Pro en de iPhone Pro Max. Hier zijn de functies, prijs en releasedatum

Apple heeft groot nieuws in petto voor de nieuwe 2019 iPhones. We hebben het niet over het ontwerp, dat vrijwel identiek zal blijven, althans aan de voorkant, (het bedrijf uit Cupertino werkt eraan om het gezicht van zijn smartphones in 2020 te veranderen), maar over de technische functies en de naam. Juist dit laatste aspect zorgt voor grote discussie: hoe gaan de drie iPhones heten die in september 2019 uitkomen?

Een zeker antwoord op deze vraag ontbreekt nog. De berichten zijn tegenstrijdig: sommigen zijn er zeker van dat Apple voor het eerst het achtervoegsel Pro zal gebruiken in de naam van zijn smartphones, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat ze uiteindelijk gewoon iPhone 11 zullen heten. Wie zal gelijk hebben? Het is moeilijk te zeggen, maar 2019 zou wel eens het jaar kunnen worden waarin de iPhone Pro en iPhone Pro Max op de markt komen. Voor de goedkope versie van de applephone zou Apple echter kunnen kiezen voor een eenvoudige 2019 iPhone, waardoor de iPhone Xr voorlopig naar de zak wordt gestuurd. Hier zijn de kenmerken van de aankomende iPhone Pro.

De nieuwe iPhone 11 Pro

Aan boord van de iPhone Pro en iPhone Pro Max zal de nieuwe A13 Bionic-chipset zitten met 3-4 GB RAM en 128-256-512 GB interne opslagruimte. Een model met 1TB interne opslagruimte zal dit jaar nog niet beschikbaar zijn.

Het schermformaat zal naar verwachting hetzelfde zijn als in voorgaande jaren. De ‘normale’ versie zal een 5,8-inch display hebben, terwijl het Max-model een 6,5-inch display zal hebben. Beide schermen worden geleverd door Samsung en zullen naar verwachting dezelfde OLED-schermen zijn als die van de Galaxy S10 en Galaxy Note 10.

Het grote nieuws zit in de camera-afdeling. Zoals al enkele maanden is aangekondigd, zullen de nieuwe 2019 iPhones een achterbump hebben waar de camera’s in geplaatst zullen worden. De iPhone 11 Max wordt naar verwachting de eerste iPhone met drie camerasensoren: naast de hoofdcamera komt er een telezoom en een groothoeklens met een hoek van 120 graden en ondersteuning voor 4K-video-opnames met 30 frames per seconde. De camera zal naar verwachting ook kunstmatige intelligentie bevatten voor scèneherkenning, een functie die al op veel Android-toestellen aanwezig is.

FaceID, de gezichtsherkenningsfunctie van Apple, zal ook een grote update krijgen. Volgens de laatste geruchten zal hij sneller zijn dan de versie van vorig jaar, wat de gebruikerservaring verbetert.

Tot slot denkt Apple wat betreft de beschikbare kleuren aan enkele verrassingen om de iPhone 2019 nog iconischer te maken. 

Wanneer komt de nieuwe iPhone 2019 in Italië uit

Apple heeft de presentatiedatum van de iPhone 11 Pro nog niet officieel gemaakt, maar binnen de nieuwste iOS13-bèta hebben sommige gebruikers zeer interessante informatie opgegraven. De nieuwe 2019 iPhones worden naar verwachting op dinsdag 10 september onthuld en zijn vanaf vrijdag 20 september op de markt verkrijgbaar. Na enkele jaren waarin de iPhones op verschillende tijdstippen werden gelanceerd, moeten de drie 2019 iPhone-modellen op hetzelfde moment arriveren.

De prijs van de iPhone 11 in Italië

Over de prijzen van de nieuwe iPhone Pro is nog geen officiële informatie bekend. Er zijn ook geen geruchten van industrie-experts. De lanceringsprijs van de nieuwe smartphone zal naar verwachting echter niet veel verschillen van die van de iPhone Xs en iPhone Xs Max. Hij begint bij ongeveer 1.000 euro voor de minder krachtige versie.