Bob Dutkowsky treedt terug als hoofd Tech Data

Wisseling van leiderschap bij Tech Data: Richard Hume, momenteel Chief Operating Officer, volgt op 6 juni Robert Dutkowsky op. De toekomstige CEO werkte lange tijd voor IBM, onder meer als global channel chief.

Na twaalf jaar aan het roer van Tech Data te hebben gestaan, treedt Robert Dutkowsky op 6 juni 2018 terug als CEO. Hij zal worden opgevolgd door Richard Hume, die al twee jaar deel uitmaakt van de leiding van de distributeur als Chief Operating Officer (COO). Dutkowsky blijft voorzitter van de raad van bestuur. Het bedrijf kondigde de benoeming gisteren aan.

Hume stapte in 2016 over van fabrikant IBM, waar hij meer dan dertig jaar diverse managementfuncties bekleedde, waaronder COO van de Global Technology Services-divisie. Daarvoor was hij General Manager van de Europese activiteiten van de IT-groep. Hume was ook meer dan drie jaar verantwoordelijk voor IBM’s wereldwijde partnerbusiness.

Dutkowsky leidde Tech Data sinds 2006 als CEO en werd in 2017 ook voorzitter van de raad van bestuur. Onder zijn verantwoordelijkheid is de omzet van het bedrijf gestegen van 21 miljard dollar naar meer dan 36 miljard dollar. Dutkowsky’s ambtstermijn omvatte ook de overname van de VAD Avnet Technology Solutions, die in februari 2017 werd afgerond. Daarmee is volgens de distributeur zijn portfolio uitgebreid tot het hele spectrum van eindapparaten tot datacenterproducten en next-generation technologieën.