IPhone 12, de inkeping wordt groot: hier is hoe het eruit zal zien

De grootte van de iPhone 12 inkeping zal niet worden verminderd, maar zal de hele bovenkant van de smartphone blijven bezetten. Zo gaat hij eruit zien

De iPhone 12 is een van de meest geanticipeerde smartphones van eind 2020, en niet alleen omdat het Apple’s volgende generatie telefoons is. Daar zijn nog andere redenen voor, waarvan de belangrijkste het formaat is: de iPhone 12 wordt de kleinste van de vier smartphones die Apple heeft gelanceerd, met een schermformaat van slechts 5,4 inch. Apple wil de categorie compacte smartphones nieuw leven inblazen, zeker na de goede resultaten van de 2020 iPhone SE.

Kleinere afmetingen betekent echter niet een ander ontwerp. Afbeeldingen waarop het ontwerp van de iPhone 12 te zien is, zijn op Twitter verschenen en hebben voor veel discussie gezorgd. De foto’s stonden korte tijd online, maar sommige portalen slaagden erin ze op te slaan om ze over het internet te verspreiden. En je kunt een zeer ongebruikelijk kenmerk van de smartphone zien: de grootte van de inkeping. Degenen die hoopten dat de inkeping kleiner zou zijn, zullen teleurgesteld zijn: de inkeping zal ook een groot deel van de bovenkant van de iPhone 12 in beslag nemen. Geruchten dat de grootte van de inkeping bij de nieuwe smartphones van Apple zal worden verkleind, lijken niet waar te zijn: de iPhone 12 zal hetzelfde ontwerp hebben als de nieuwste toestellen die het bedrijf uit Cupertino heeft gelanceerd.

Hoe zal de iPhone 12

Een iPhone met een verkleind formaat, maar een identiek ontwerp. Zo kun je de specs samenvatten voor de iPhone 12, de kleinste van de smartphones die Apple in september zal lanceren. Hoewel het schermformaat kleiner is (5,4 inch), kan hetzelfde niet worden gezegd van de inkeping, de notch die iPhones vanaf het ‘X’-model kenmerkt. Hoewel velen een kleinere inkeping hadden voorspeld voor alle vier de iPhone 12’s, zal dit hoogstwaarschijnlijk niet het geval zijn.

De eerste ‘echte’ beelden van de toestellen logenstraffen de geruchten van de afgelopen maanden: Apple heeft de inkeping niet verkleind, althans niet bij het kleinste model. De hoeveelheid sensoren die in de inkeping zijn gemonteerd om Face ID te laten werken, neemt nog steeds veel ruimte in beslag en het zal niet mogelijk zijn om deze te verkleinen.

Wat de rest van de specificaties betreft, zal de iPhone 12 een toptoestel zijn, met de A14 Bionic-processor met ten minste 4 GB RAM en 128 GB interne opslagruimte. Er komen twee 12-megapixelcamera’s aan de achterkant, een voor hoofdopnamen, de ander voor groothoekopnamen.

Wanneer komt de iPhone 12

Terwijl de onthullingsdatum bevestigd lijkt te zijn voor de eerste helft van september, zal dat niet het geval zijn voor de marktrelease. Apple zelf heeft een vertraging van ten minste een paar weken bevestigd, waarbij de smartphones eind oktober en begin september op de markt zouden komen.