Wat is iphone 7?

De iPhone 7 is de zevende generatie van Apple’s populaire mobiele iPhone-smartphoneapparaat. Apple’s iPhone 7 maakte zijn officiële debuut in september 2016, in navolging van de iPhone 6S als het nieuwste en beste smartphoneapparaat van het bedrijf.

Apple heeft de iPhone 7 op 7 september 2016 aangekondigd, met een officiële release voor klanten die twee dagen later op 9 september kunnen bestellen. Hoewel de iPhone 7 een aantal belangrijke verbeteringen bevat, doet hij dit in een vormfactor die bijna identiek is aan eerdere iPhone 6- en iPhone 6S-apparaten.

Nieuwe functies in de iPhone 7

Een van de belangrijkste nieuwe functies van de iPhone 7 is een omschakeling van de bestaande koptelefoonaansluiting naar de bestaande Lightning-aansluiting van de smartphone voor koptelefoongebruik, waardoor de iPhone 7 de dunste iPhone tot nu toe kan zijn en de telefoon ook meer waterbestendig wordt.

Naast de Lightning-gebaseerde EarPods, brengt Apple ook draadloze Apple AirPods uit als optie voor iPhone 7-gebruikers.

Extra nieuwe functies in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn onder meer IP67-waterbestendigheid (eindelijk), een nieuwe drukgevoelige homeknop, aanzienlijke cameraverbeteringen (dubbele 12 MP-camera’s met 4K-video-opnamemogelijkheden), een veel snellere processor (een 64-bits 4-core Apple A10 Fusion-chip), stereoluidsprekers (één bovenaan en één onderaan), verbeteringen aan de taptische motor en verbeterde levensduur van de batterij.

De Apple iPhone 7 biedt meer opslagruimte dan eerdere versies van de smartphone, beginnend bij 32 GB en als opties springen tot 128 GB en 256 GB. De prijzen voor de iPhone 7 beginnen bij $ 649, en de kleuropties omvatten een nieuw glanzend gitzwart model en matzwarte, gouden, zilveren en roségouden edities.