Sapphire en His installeren ATI’s Radeon HD 5750

Grafiekaartfabrikant His modificeert de ATI Radeon HD 5750 grafische kaart met “IceQ+” koeltechnologie. Sapphire vertrouwt op Vapor-X technologie voor de koeling.

ATI’s Radeon HD 5750 grafische kaart behoort tot het middensegment van grafische kaarten. Sapphire en His hebben de dual-slot kaart overgenomen en verder aangepast.

ATI fabriceert de Radeon kaart in een 40-nanometer technologie. De grafische kaart is uitgerust met GDDR5-geheugen, dat één gigabyte speciaal geheugen biedt. De chipklok is 700 megahertz, de geheugenklok is 1.150 megahertz. De HD 5750 is ook volledig compatibel met Direct-X 11.

Met ATI Eyefinity-technologie is panoramisch kijken mogelijk en kunnen maximaal drie beeldschermen op één grafische kaart worden aangesloten. Dual-mode Cross-Fire-X technologie zorgt ook voor geavanceerde schaalbaarheid.

Sapphire’s Vapor-X HD 5750

original.jpg

Sapphire overklokt hun versie van de HD 5750. De geheugenklok is 4.640 megahertz; de chip klokt op 710 megahertz.

Als koeler installeert Sapphire de “Vapor-X”. Dit is een vacuüm-dampkamer op basis van dezelfde principes als een heat pipe. Een vloeibare koelvloeistof verdampt op een heet oppervlak. De resulterende damp condenseert op een koud oppervlak en de gegenereerde vloeistof wordt vervolgens teruggeleid naar het hete oppervlak.

Deze cyclus vindt plaats in een vacuümkamer en wordt gecontroleerd door een lagensysteem. De vacuümkamer is zeer dun en wordt direct op de grafische chip gemonteerd.

His ATI Radeon HD 5750 IceQ+

Fabrikant His rekent voor de HD 5750 op de “IceQ+”-koeltechnologie, waarbij het gaat om een koeleroplossing met twee sleuven. In tegenstelling tot het referentiemodel wordt deze koeling verondersteld de GPU sneller af te voeren en tien procent meer koeling te bereiken, wat overklokken in de hand werkt.

Hij levert de grafische kaart al overgeklokt. Net als bij Sapphire, klokt het geheugen op 4.600 megahertz. Net als bij het referentiemodel bedraagt de GPU-klok 700 megahertz.