Schneider Electric neemt ProLeit over

Het IoT is niet langer alleen maar een modewoord. Het vindt geleidelijk zijn weg in het dagelijkse leven van ICT-fabrikanten, -distributeurs en -dienstverleners. Met de overname van ProLeit gaat Schneider Electric ook verder op de weg naar IIoT-integratie.

Schneider Electric heeft ProLeit AG overgenomen. De onderneming, waarvan het hoofdkantoor in Herzogenaurach is gevestigd, is actief op tien internationale locaties met meer dan 500 werknemers wereldwijd. Met de overname van de softwareproducent haalt Schneider een onderneming in huis die gespecialiseerd is in automatisering, procesbeheerstechnologie en systemen voor de uitvoering van productieprocessen (MES) en die voornamelijk actief is in de levensmiddelen- en drankenindustrie.

De door ProLeiT ontwikkelde Manufacturing Execution Systems (MES) en Process Control Systems (PCS) Plant IT en Brewmaxx zijn gebaseerd op meer dan 30 jaar expertise en kennis van de sector. De oplossingen zijn specifiek gericht op brouwerijen en zuivelfabrieken, bijvoorbeeld. In de toekomst zullen zij het softwareniveau van de Schneider Electric EcoStruxure architectuur versterken, die dan ook beschikbaar zal zijn voor de bestaande klanten van ProLeit. Voor hen betekent de overname een ruimere toegang tot Schneider Electric-componenten zoals controllers, drives, genetwerkte meet- en regelcomponenten of complete laagspanningssystemen.

De digitale transformatie van bestaande installatiebases naar integratieve IIoT-toepassingen kan dus in de toekomst vanuit één bron worden uitgevoerd, zoals Peter Herweck, Executive Vice President Industrial Automation bij Schneider Electric, benadrukt: “Door de expertise van beide bedrijven te integreren, kunnen we onze klanten vooruithelpen bij de digitale transformatie en de verhoging van hun productiviteit en efficiëntie ondersteunen.